Santa Luce Appassimento
Deze fluweelzachte en rijke Siciliaan is tot de nok toe gevuld met zwoel en rijp fruit. De Santa Luce wordt gemaakt volgens de eeuwenoude appassimento-methode. Dit is dezelfde behandeling als voor de grote....
Lees meer- Gratis thuisbezorgd vanaf 45 euro
- Gratis retourneren
- Niet lekker, geld terug
Fluweelzachte 'Amarone' van Sicilië
-
Entrecôte
-
Buikspek
-
Pasta Arrabiata
-
Pasta met Truffel
-
Emmentaler
-
Parmezaan
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Merlot, Syrah, Nero d'Avola, Divers |
Regio | Sicilië |
Smaakprofiel | Rond |
Jaargang | 2021 |
Alcoholgehalte | 15 % |
Houtrijping | 6 maanden |
Classificatie | IGT Terre Siciliane |
Serveertemperatuur | 18 |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8002153233450 |
Art.nr. | E104577 |
Awards | |

Sicilië is een van de grootste wijnproducenten van Italië. De ligging van het eiland in het midden van de Middellandse Zee biedt een grote verscheidenheid aan klimaten. Vaak wordt gedacht dat Sicilië een heet en droog eiland is. Echter varieert het klimaat hier dus enorm. De ene wijngaard staat aangeplant op hoogtes tot wel 1000 meter tegen de Vulkaan Etna. Hier heerst vaak een erg gunstige dagtemperatuur. Dicht bij de kust profiteren de wijnstokken van een fijne zeebries. Genoeg mogelijkheden voor wijnboeren om elke druif van de juiste behoeftes te voorzien en zo de perfecte wijn te maken, zoals deze Santa Luce.
Gemaakt volgens methode van de wereldberoemde Amarone
Deze Santa Luce Appassimento wordt gemaakt van merlot, nero d’avola en syrah. Nero d'avola zorgt voor een volle, zachte wijn met kruidige, rijpe fruitsmaken. De druiven worden laat geoogst en vervolgens te drogen gelegd. Dit zorgt ervoor dat de druiven zeer geconcentreerd worden en verschrompelen. Het resultaat zijn hele geconcentreerde druiven met veel suikers, denk maar eens aan rozijntjes. Vervolgens worden de druiven geperst, wat een ontzettend geconcentreerd sap oplevert. Deze appassimento-methode stamt van de oude Romeinen en is al zo’n 3000 jaar oud. Deze methode wordt veelal toegepast bij de wereldberoemde Amarone-wijnen. Laat u verrassen door de pracht en praal van deze Santa Luce Appassimento. Cin cin!