• Robert-Debuisson-Brouilly-AOP
2015 | Frankrijk, Beaujolais

Robert Debuisson Brouilly AOP

Bij Beaujolais denken velen aan de dunne, zure Beaujolais Primeur die elk jaar veel te vroeg op de markt komt. Gelukkig worden er ook prachtige Crus du Beaujolais gemaakt in verschillende geselecteerde wijngebieden, van een heel andere orde dan de matige primeurwijnen. Deze Crus zijn de beste wijnen uit de Beaujolais en tonen de ware kwaliteit van deze wijnstreek. Wij stellen deze statige Brouilly van Robert Debuisson dan ook graag aan u voor.

Normale prijs 9,99 Speciale prijs 7,99
Je bespaart
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Gamay
Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Elegante Cru du Beaujolais

Helder granaatrood van kleur. Een verleidelijke geur vol framboos, kersen en wat rokerige tonen. Fris en kruidig van smaak met de elegantie van Pinot Noir. Een mond vol rijpe framboos en aardbei samen met friszure aalbes, zoethout, laurier en karamel. Een charmante begeleider van goede parmaham en salami van de Italiaanse traiteur. Licht gekoeld op zijn best. De wijngaarden, gelegen op de heuvels van Brouilly met veel graniet in de bodem, hebben een ideale zuidelijke ligging ten opzichte van de zon. De druiven worden daardoor goed rijp.
Serveertips
"charcuterie, varkensvlees, ham, gegrilde groenten, rundscarpaccio, paté"
Specificaties
Art.nr.240945
Jaargang2015
LandFrankrijk
RegioBeaujolais
DruivensoortGamay
SmaakprofielSoepel & Rond
Serveertipfijne vleeswaren
AfsluitingNatuurkurk
Alcoholgehalte13.00
Serveertemperatuur14
WijnsoortRode Wijn
EAN-nummer3395940535697
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
awards
  • Robert-Debuisson-Brouilly-AOP
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Robert-Debuisson-Brouilly-AOP

De wijngaarden van Brouilly liggen uitgestrekt over een gebied van 1300 ha en is daarmee de grootste Cru van de Beaujolais. Brouilly is afkomstig van de achternaam van een luitenant uit het Romeinse leger, Brulius, die zich hier vestigde. De naam Brouilly werd gegeven aan de heuvel die vanaf een hoogte van 485 meter het landschap domineert. In de vierde - vijfde eeuw, werden aan de voet van de berg kleine percelen met wijnstokken aangeplant. De bodem bestaat uit graniet gemengd met alluviale grond (aangeslibde grond). De mix van 4 verschillende grondsoorten geven een Brouilly verschillende karakteristieken. Brouilly heeft een diep robijnrode kleur en een aroma dat eerder fruitig dan bloemig is en doet denken aan rode bessen en pruimen met af en toe een minerale toon.

Crus du Beaujolais

Dit zijn de beste wijnen uit de Beaujolais. Er zijn 10 verschillende crus, en elk gebied heeft zijn eigen terroir (de combinatie van specifieke omstandigheden als bodem, klimaat en wijnrank). De officiële datum waarop de Crus uit de Beaujolais voor het eerst verkocht mogen worden is 15 maart in het jaar na de oogst. Deze wijnen krijgen daardoor veel meer tijd dan de Primeur om zich te ontwikkelen. Eenmaal gebotteld hebben de meeste Beaujolais nog 1 tot 2 jaar nodig om hun volledige potentieel te laten zien.

Gamay Noir à jus Blanc

De Gamay druif, officieel ook wel Gamay Noir à jus Blanc is dé druif van de Franse wijnstreek Beaujolais. De druif bestaat al sinds de 14e eeuw en wordt alleen gebruik voor rode wijnen. Het is een makkelijke en sterke druif voor de wijnboeren om te verbouwen. Gamay geeft frivole en fruitige wijnen die al zeer jong kunnen worden gedronken. In de geur en smaak komen aardbeien, frambozen, kersen naar voren.

Naar boven