2018 | Chili, Bio Bio Valley

Quintus Gran Reserva Sauvignon Blanc Bío Bío Valley

Voor deze Sauvignon Blanc dalen we af naar een van de zuidelijkste wijnregio's van Chili: Bío Bío Valley. Uitbundig groeiende druivenstruiken zo ver het oog rijkt, vol trossen witte druiven. Omgetoverd door Viña Indomita tot een subtiele wijn met aroma's van citrusvruchten, mango en noten. Een wijn van topklasse!

Normale prijs 12,99 Speciale prijs 6,99
U bespaart
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Sauvignon Blanc
Smaakprofiel: Droog & Soepel Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Quintus Gran Reserva Sauvignon Blanc een heerlijk frisse droge Chileense wijn van Viña Indómita. voor deze Gran Reserva zijn alleen de allerrijpste druiven geselecteerd van de klassieke Sauvignon Blanc. De wijn heeft subtiele fruitaroma's van citrusvruchten, tropisch fruit en noten. De smaak is aangenaam sappig en fruitig met een lange en ronde afdronk. Absoluut een topklasse Sauvignon Blanc.
Serveertips
  • Coquilles
  • Gerookte vis
  • Asperges
  • Pestosaus
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandChili
DruivensoortSauvignon Blanc
RegioBio Bio Valley
SmaakprofielDroog & Soepel
Jaargang2018
Alcoholgehalte12.50
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingNatuurkurk
EAN-nummer7809623803677
Art.nr.644478
Reviews
Quintus-Gran-Reserva-Sauvignon-Blanc-Bío-Bío-Valley
Sappig, fruitig én voordelig!

Viña Indomita is een modern Chileens wijnbedrijf met wijngaarden in de beste gebieden van Chili. Het team van Viña Indomita maakt wijnen met de beste druiven van Chili en met liefde voor de wijn. Daarnaast experimenten ze regelmatig met nieuwe druivensoorten en langdurige houtrijping. 

In de schitterende moderne bodega, die prominent is gebouwd op een afgetopte berg, bevindt zich een 'state of the art' vinificatiecentrum en een reusachtige wijnkelder waar de wijnen liggen te rusten. De kelder is uitgehouwen in de berg waarop de bodega is gebouwd. Dit zorgt voor een ideale temperatuur en luchtvochtigheid. Er is plek voor maar liefst 2500 eiken vaten.

Naar boven