• POS-Chardonnay-Sauvignon-Blanc-(1-fles)
2017 | Chili, Central Valley

POS Chardonnay-Sauvignon Blanc (1 fles)

Deze POS Chardonnay-Sauvignon Blanc is de vertolking van een goed en gelukkig huwelijk. Want als geliefden zich ergens tot een hoger niveau tillen, dan wel in deze intense wijn. Boterzacht dankzij de Chardonnay en tintelfris door de Sauvignon Blanc. Een geslaagd experiment van het Chileense wijnhuis Viña Indomita.

8,99
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Chardonnay
Smaakprofiel: Levendig & Fris Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Fris en boterzacht

Helder goudgele wijn met een frisgroene nuance. Bij het openen van de POS Chardonnay-Sauvignon Blanc komen de intens rijke geuren vrij van citrus, tropische vruchten, witte perzik en peer. Droog en tintelfris in de mond en tegelijkertijd bijzonder rijk en rond met wit fruit en een klein zacht botertje dat smelt op de tong en zich daar nestelt tot diep in de romige afdronk.
Serveertips
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandChili
DruivensoortChardonnay
RegioCentral Valley
SmaakprofielLevendig & Fris
Jaargang2017
Alcoholgehalte0.01
Serveertemperatuur10-12 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat Sulfieten
Art.nr.3217001
awards
  • POS-Chardonnay-Sauvignon-Blanc-(1-fles)
Reviews
POS-Chardonnay-Sauvignon-Blanc-(1-fles)

Central Valley is een van de beste wijngebieden van Chili. Logisch, de druiven laven zich er dagelijks aan de warme zon, terwijl de koele nachten ze helpt om hun aroma’s optimaal te behouden. De moderne wijnmakerij Viña Idomita profiteert optimaal van dat perfecte klimaat. Het bedrijf heeft wijngaarden in de beste delen van Central Valley en weet zo al jaren uitstekende wijnen te maken. De ene keer uitgesproken klassiek, de andere keer verrassend modern.

Gelukkig huwelijk

De bevlogen wijnmaker Roberto Carrenca is namelijk niet bang om te experimenteren. Als geen andere weet hij de volle potentie van druiven te benutten en bij het opvoeden van de wijn durft hij risico’s te nemen. Dan weer op hout, kort of juist extra lang, dan weer in tanks. Dat niet elk resultaat de fles haalt is een risico dat hij durft te nemen. En dat is maar goed ook. Want ook op het gebied van wijn geldt dat je pas slaagt als je durft te falen. En geslaagd is Carrenca met deze gewaagde blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc. Een opvallend en gelukkig huwelijk!

Naar boven