Port kopen

De mooiste Port wijnen koopt u voordelig bij Wijnvoordeel. Ruby Port, Tawny Port, Vintage Port en Rosé Port. Port is een zoete, versterkte wijn uit Portugal. De wijn dankt zijn naam aan de havenstad Porto, maar komt oorspronkelijk uit de Dourovallei. Door de zoete smaak wordt Port vaak als aperitief of dessertwijn gedronken. Bestel uw favoriete Port wijn voordelig bij Wijnvoordeel.

Wilt u een mooie fles Port kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben verschillende portwijnen in ons assortiment.

portportOnze Port wijnen

Herkomst Port

Port, ook bekend als port wijn of porto, is afkomstig uit de Dourovallei in Portugal. Alleen als Port hier wordt gemaakt mag Port deze naam dragen. Naast Port worden er in Portugal ook andere prachtige wijnen gemaakt. Bekijk alle wijnen uit Portugal.

Het Douro-wijngebied strekt zich uit langs de Douro-rivier van de Portugese grens met Spanje tot het kleine stadje Mesão Frio, in de provincie Vila Real. Het is een prachtig landschap van steile hellingen van leisteen en graniet dat wijnstokken op de proef stelt, omdat hun wortels soms dieper dan zestien meter moeten zinken om voedingsstoffen te vinden.

douro valleydouro valley

Wat is Port?

Port is een gemengde wijn. Vroeger werden verschillende druivensoorten in dezelfde wijngaard geplant. Wijnmakers hebben deze methode langzamerhand opgegeven en hebben ervoor gekozen de verschillende wijnen te mengen. Na het mengen gaat de wijn gisten, maar tijdens dit gistingsproces wordt wijnalcohol toegevoegd om de gisting te stoppen. Er blijft een zoete, versterkte wijn over die rijpt in vaten of flessen.

Afhankelijk van de rijpingsmethode, kunnen Portwijnen klaar zijn om gedronken te worden kort nadat ze zijn gebotteld of moeten ze langer rusten zoals bij Vintage Port.

vatenvaten
  • Gratis retour sturen
  • De laagste prijzen mousserende wijnen
  • Gratis verzending vanaf €35,00
  • Groot assortiment mousserende wijnen
  • Vandaag besteld, morgen in huis
Naar boven