2018 | Chili, Curico

Picadora Reserva Chardonnay Colchagua Valley

We hebben weer een prachtige nieuwe Picadora binnen en mogen nu ook een Chardonnay van dit wijnhuis introduceren. De nabijheid van bergen en de Stille Oceaan zorgen voor koele nachten, ochtendnevel en een zeebriesje. Al deze bijzondere omstandigheden zorgen voor langzaam gerijpte, gezonde druiven die overweldigende smaken geven. 

Normale prijs 9,99 Speciale prijs 5,99
U bespaart
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Chardonnay
Smaakprofiel: Levendig & Fris Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Waanzinnige Chileense chardonnay

Deze smaakvolle chardonnay is diep strogeel met groene reflecties. De wijn heeft overweldigende aroma's van fruit zoals ananas en perzik, aangevuld met hints van witte bloesem. Qua smaak is de wijn fris, maar is ook gezegend met wat romigheid en een klein mineraaltje.
Serveertips
  • Makreel
  • Paëlla
  • Belegen kaas
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandChili
DruivensoortChardonnay
RegioCurico
SmaakprofielLevendig & Fris
Jaargang2018
Alcoholgehalte13.50
Serveertemperatuur10-12 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer7804616094513
Art.nr.641618
Reviews
Picadora-Reserva-Chardonnay-Colchagua-Valley

Het Chileense wijnhuis heeft diverse wijngaarden aangeplant met verschillende druivenrassen gelegen in Colchagua Valley. Deze wijnregio beschikt over uitstekende klimatologische omstandigheden, waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen. De nabije bergen zorgen voor koele nachten die de druiven hun aroma's doen behouden. Jaar in jaar uit maakt dit wijnhuis uitstekende wijnen!

Colchagua Valley

Colchagua Valley ligt ten zuiden van Santiagio in Centraal-Chili. De circa 8800 ha wijngaarden liggen overwegend op een hoogte van 600 tot 1000 meter. De nabijheid van de Stille Oceaan komt de wijngaarden ten goede. Dit zorgt namelijk voor koele nachten, ochtendnevel en een zeebriesje tijdens de warme middagen. Colchagua Valley is een droge en koele regio, waar het alleen in de winter regent. Deze omstandigheden zorgen voor langzaam gerijpte, gezonde druiven met een heldere zuurgraad en intense smaken. 

Naar boven