2017 | Amerika, Central Valley

Peter Flemming Estates Zinfandel California

Sinds 1820 is de Zinfandel druif de meest aangeplante druif in Californié en de trots van de meeste Californische Wijnhuizen. Ook bij het populaire wijnhuis Peter Flemming wisten ze wel raad met deze druif. Hier worden alleen de beste druiven geselecteerd en omgetoverd tot deze elegante krachtpatser.

11,98
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Zinfandel
Smaakprofiel: Licht & Fruitig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Top Zinfandel

De wijn is robijnrood van kleur en heeft een aangename fruitige geur met impressies van frambozen en pruimen. Aangenaam van smaak met hinten van rode bessen, frambozen en kruidige tonen. Lekkere en verleidelijke afdronk met een perfecte balans.
Serveertips
  • Tong
  • Gebakken vis
  • Asperges

Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

Specificaties
ProductnaamPeter Flemming Estates Zinfandel California
WijnsoortRode Wijn
LandAmerika
DruivensoortZinfandel
RegioCentral Valley
SmaakprofielLicht & Fruitig
Alcoholgehalte14.00
Jaargang2017
Serveertemperatuur16-17 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8717472285096
Art.nr.670387
Reviews
Peter-Flemming-Estates-Zinfandel-California
Zinfandel, trots van Californië

De Zinfandel is de trots van Californië en werd voor het eerst aangeplant in 1850. Genetisch is de druif identiek aan de Zuid-Italiaanse druif Primitivo en de Crljenak uit Kroatië. De druif is vroeg rijp en door het forse suikergehalte hebben de wijnen een relatief hoog alcoholpercentage. Naast rode wijn wordt er van deze druif ook halfzoete rosé gemaakt, de zogenaamde White Zinfandel. Kenmerkend voor een rode wijn op basis van de Zinfandel is een intense smaak van frambozen, zwarte bessen en pruimen.

Californische wijnen

Californische wijnen zijn mateloos populair. Dit is niet alleen te danken aan Californië’s uitstekende gronden en talrijke micro-klimaten, maar ook aan de vitaliteit van de wijnindustrie. Het wijngebied Californië is door Robert Parker beoordeeld als ‘Outstanding’ in 2015.

Daarnaast citeren we graag James Lapsey, die werkt aan de wijnuniversiteit van Davis in Californië. Deze wetenschapper stelt: "Kwaliteitswijn wordt in Californië nog geen 35 jaar gemaakt. Als gevolg daarvan is eigenlijk alles nieuw: de wijnbedrijven, de apparatuur, de gebieden, de daar groeiende druiven, de wijnen en ook de ideeën."

Naar boven