Een prachtige Californische wijn uit het zonovergoten Lodi Wine Country. Alleen de beste Shiraz-druiven worden hier geselecteerd voor wijnen van de hoogste kwaliteit. Zoals deze elegante Shiraz: een soepele en....
Een prachtige Californische wijn uit het zonovergoten Lodi Wine Country. Alleen de beste Shiraz-druiven worden hier geselecteerd voor wijnen van de hoogste kwaliteit. Zoals deze elegante Shiraz: een soepele en kruidige wijn met aroma’s van bramen en een korreltje peper die onze Flemming-collectie compleet maakt.
Een soepele en kruidige Shiraz met diep donkerrode blosjes op de wangen. Met de kruidige karaktertrekken van zijn Franse soortgenoot, die onder de Californische zon worden aangevuld met rijpe bramen, pruimen een vleugje vanille en een korreltje peper in de neus en mond. Heerlijk soepel en romig. Bomvol donkere vruchten en peperige tonen in de afdronk. Franse charme gecombineerd met hartelijke Californische zonneschijn. Dat levert een geweldige wijn op: ontwapenend en verleidelijk lekker.
''Franse charme gecombineerd met Californische zonneschijn''
Een echte wereldreiziger, zo mag de shiraz wel worden genoemd. De druif reisde de afgelopen eeuwen de hele wereld over, om in de jaren 70 van de vorige eeuw voet aan wal te zetten in Californië. De druif werd er aangeplant door een groep Amerikaanse wijnmakers die zichzelf de Rhône Rangers noemen. De wijnmakers zijn van mening dat de van oorsprong Franse helden uit de Rhône als Syrah, Grenache, Mouvèdre en Viognier perfect tot wasdom komen onder de Californische zon. Dat bewijzen de Rangers keer op keer door authentieke wijnen te maken met een verbluffend lekkere zonnigheid. Kruidige spierbalwijnen waarin het originele krachtige karakter van de Syrah nog altijd duidelijk herkenbaar is, maar waarin ook fruitige aroma’s van zwarte bessen en bramen van zich laten spreken.
Californische wijnen
Californische wijnen zijn mateloos populair. Dit is niet alleen te danken aan de uitstekende gronden en talrijke micro-klimaten, maar ook aan de vitaliteit van de wijnindustrie. Wij citeren graag James Lapsey, die werkt aan de wijnuniversiteit van Davis in Californië. "Kwaliteitswijn wordt in Californië nog geen 35 jaar gemaakt. Als gevolg daarvan is eigenlijk alles nieuw: de wijnbedrijven, de apparatuur, de gebieden, de daar groeiende druiven, de wijnen en ook de ideeën."