Montasolo Prosecco DOC Frizzante
Oeps, een foutje van de producent. Deze flessen missen een etiket. Daarom nu extra voordelig, maar natuurlijk wel met dezelfde topkwaliteit die u van de wijn gewend bent! De Montasolo Prosecco DOC Frizzante is een....
Lees meer- Gratis thuisbezorgd vanaf 45 euro
- Gratis retourneren
- Niet lekker, geld terug
Fris en kruidig
-
Zeebaars
-
Couscous
-
Charcuterie
-
Olijven
wijnoutlet | Ja |
---|---|
Flesinhoud | 0.75 |
Wijnsoort | Mousserende Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Chardonnay, Pinot Grigio, Glera, Pinot Blanc, Prosecco |
Regio | Veneto |
Smaakprofiel | Opwekkend |
Alcoholgehalte | 10,5 % |
Serveertemperatuur | 8 |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8000555200490 |
Art.nr. | 61495 |

Prosecco is afkomstig van de uitlopers van de Alpen ten noorden van Venezia. De Italianen beschouwen het al jaren als de ultieme terras- en aperitiefwijn. Je kunt in iedere bar, op elk uur wel iemand een glaasje zien drinken. Zacht bruisend, bloemig van geur, fris en een tikje zoet van smaak. Prosecco komt voort uit het steile heuvellandschap rondom het plaatsje Conegliano, zo'n 50 kilometer pal ten noorden van Venezia. Al eeuwenlang werd hier stille witte wijn uit de Prosecco-druif gemaakt toen wijnproducent Antonio Carpenè op het idee kwam van een mousserende variant.
Prosecco is eigenlijk een DOC zoals de Franse champagne dat ook is: de wijn mag alleen de benaming Prosecco dragen, als hij gemaakt is in het Prosecco gebied in de regione Veneto. De wijn kan als vino frizzante of als spumante worden gemaakt.
Het verschil zit hem in de bubbels. Spumante is de Italiaanse kwaliteitsbenaming voor een mousserende wijn die ten minste 11% alcohol bevat. Frizzante geeft aan dat de wijn half mousserend is. Deze variant bevat weinig koolzuur doordat hij zijn tweede gistingsproces niet op de fles, zoals de spumante, maar in roestvrijstalen tanks ondergaat.
Doordat deze bereidingsmethode minder arbeidsintensief is, is de wijn ook goedkoper. Spumante is er in twee versies: droog en halfzoet. De laatste ontstaat door temperatuurregulaties waardoor tijdens het rijpingsproces niet alle suiker in alcohol wordt omgezet en de wijn lichtzoet blijft.