• Milcampos-Tempranillo-'Vinas-Viejas'-Ribera-del-Duero-DO
  • Milcampos-Tempranillo-'Vinas-Viejas'-Ribera-del-Duero-DO
  • Milcampos-Tempranillo-'Vinas-Viejas'-Ribera-del-Duero-DO
2015 | Spanje, Castilla y León, Ribera del Duero

Milcampos Tempranillo 'Vinas Viejas' Ribera del Duero DO

Waardering:
90% of 100

Tussen de heuvels van Ribera del Duero vonden wij een prachtig rood pareltje die we niet konden laten liggen. Deze Tempranillo van Bodega la Milagrosa weet je iedere keer weer te verleiden tot een volgende slok. De naam ‘Milcampos’ is niet zomaar tot stand gekomen, het staat voor ‘duizend velden’ en is gebaseerd op de vele wijngaarden rondom de bodega, welke eindeloos lijken door te gaan over de glooiende heuvels tot aan de horizon. De 91 punten die James Suckling de wijn toekende bewijzen maar weer dat niet alleen wij enthousiast zijn over deze Spaanse rode wijn!

15,99
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Tempranillo
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews 2
Proefnotitie

Intens met veel fruit en subtiele kruiden

Deze Tempranillo is intens paarsrood in het glas. In de neus zwarte bessen, kersen, vanille en een pepertje. De handmatig geoogste druiven komen van wijnstokken van meer dan 60 jaar oud (vinas viejas), welke een lagere maar zeer geconcentreerde opbrengst hebben. De fluweelzachte smaak heeft indrukken van kruiden, bramen, kersen, een vleugje vanille, cederhout en een beetje peper. Vol en krachtig van smaak, met zachte tannines. Prachtig in balans met de frisheid van yoghurt en in de afdronk tonen van toffee, koffie, mint en vanille.
Serveertips
"lamsvlees, hert, rood vlees, konijn"
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandSpanje
DruivensoortTempranillo
RegioCastilla y León, Ribera del Duero
SmaakprofielVol & Krachtig
Jaargang2015
Alcoholgehalte13.50
ClassificatieDO Ribera del Duero
Serveertemperatuur18
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8424324000010
Art.nr.623825
awards
  • Milcampos-Tempranillo-'Vinas-Viejas'-Ribera-del-Duero-DO
  • Milcampos-Tempranillo-'Vinas-Viejas'-Ribera-del-Duero-DO
  • Milcampos-Tempranillo-'Vinas-Viejas'-Ribera-del-Duero-DO
Reviews 2
Milcampos-Tempranillo-'Vinas-Viejas'-Ribera-del-Duero-DO
Bodega la Milagrosa

Bodega la Milagrosa werd in 1962 door een kleine groep telers opgericht en bezit vandaag de dag veel kleine wijngaarden die in de vroege jaren 40 werden geplant. Deze wijngaarden liggen op korte, glooiende heuvels en omringen de bodega. De druiven van de verschillende wijngaarden worden ook bij de vinificatie apart van elkaar gehouden. Op deze manier is er een enorme flexibiliteit bij het mengen van verschillende jaargangen om de perfecte balans in de uiteindelijke wijn te krijgen.

Ribera del Duero

Ribera del Duero, letterlijk: oever van de Duero, is een van de sterkst rijzende sterren in Spanje. Het wijngebied ligt in de regio Castilla Y Leon. Castilla staat voor alles wat typisch Spaans is: oude ommuurde steden, kleine dorpjes omringd door schapen en geiten, monumenten van de tijd toen Castilla de bakermat van de Reconquista was. De belangrijkste druif van Ribera del Duero, en tevens de enige 'aanbevolen', is de Tinto Fino of Tinta del País. Dit is een plaatselijke variant van de Tempranillo. Deze druif beslaat 85% van het totale wijngaardareaal. In Rioja heeft deze druif de steun van andere variëteiten nodig, maar door de hoogte en bodemsamenstelling in de Duero geeft ze hier fijne, complexe wijnen.

De bodem van Ribera del Duero varieert sterk al naargelang de hoogte. De wijngaarden beginnen in de riviervallei en lopen tot de bergtoppen. Ze zijn vaak in terrassen aangeplant. De lagere delen (rivierbanken en laag liggend land) worden 'campiñas' of 'terrazas' genoemd, de minder steile hellingen (uitstekend geschikt voor het verbouwen van wijnstokken) noemt ment 'laderas'. De 'cuestas' of steile hellingen zijn niet geschikt voor aanplant. Het hoogstgelegen land, 'páramo', is meestal beter geschikt voor het verbouwen van granen omdat het zonlicht er zeer fel is.

Naar boven