
Dubbel smullen met La famille Meiland
Om je vingers bij af te likken. Zo lekker zijn onze feestelijke Meilandwijnen, helemaal als je ze schenkt bij bijpassende gerechten. Daarom vind je op deze pagina de favoriete combinaties van Erica en mij, passend bij deze tijd van het jaar. Op zoek naar een lekker nagerecht? Montana en ik hebben ons favoriete, frisse nagerecht gemaakt: een Spoom! Bekijk de receptvideo en geniet.
Spoom (tussengerecht of dessert)
Wat heb je nodig:
Framboos of citroen sorbetijs
Citroenschijfjes of framboos voor garnering
Meiland proseccoflûtes
Zo maak je het:
Frambozenspoom (met rosé Prosecco)
1. Schep 1 bol framboos sorbetijs in een lege flûte.
2. Schenk de rosé Prosecco erbij tot ongeveer twee vingers onder de rand.
3. Mix alles voorzichtig door elkaar met een lepel.
4. Garneer de spoom met een framboosje erbij en voila!
Citroenspoom (met Prosecco)
1. Schep 1 bol citroen sorbetijs in een lege flûte.
2. Schenk de Prosecco erbij tot ongeveer twee vingers onder de rand.
3. Mix alles voorzichtig door elkaar met een lepel.
4. Garneer de spoom met half schijfje citroen op de rand en voila!
De lekkerste wijn-spijs combinaties
Hieronder de favoriete combinaties van Erica en mij, passend bij elke wijn. Smullen maar!
La famille Meiland Prosecco DOC Extra Dry
Wat zijn we trots op onze witte Prosecco die borrelt en bruist van de liefde waarmee-ie is gemaakt. Een feest in het glas dankzij tonen van appel, citrus, rijpe sinaasappel, mango en wilde bloemen. Een fraai bittertje en mooie bubbels maken ‘m helemaal af. Wij drinken hem het liefst bij:
- Perfect als aperitief
- Antipasti
- Gegrilde witte vis
- Zachte kaas als mozzarella
La famille Meiland Prosecco Rosé DOC Dry
Erica en ik waren op slag verliefd op deze Prosecco Rosé. Zo levendig, dat-ie ons meteen heeft verleid met zijn tonen feestelijke bubbels en tonen van verse frambozen, bosaardbeien en een impressie van rode rozen. Wedden dat deze roze bubbelwijn u ook om zijn vingers windt!
- Heerlijk om zo mee te borrelen
- Salade caprese
- Gerookte zalm
- Zoete desserts met chocolade