De eerste zonnestralen breken door en dat betekent dat de barbecue weer aan kan! Bekijk al onze barbecue-wijnen voor de laagste prijs op deze pagina. Benieuwd naar een aantal wijn-spijs suggesties? Klik hier.
Op een haar na perfect! Deze sublieme blend van witte druiven, perfect gerijpt in Toscane, kreeg namelijk maar liefst 97 van de maximale 99 punten van de Italiaanse wijngoeroe Luca Maroni. Volledig terecht, want wat is deze wijn lekker! Helder bleekgeel strijkt-ie neer in het glas, om daarna gul de geuren te verspreiden van tropisch fruit, citrus en een spannend pepertje. Een romig en sappig mondgevoel garanderen puur drinkplezier. Deze wonderschone Oro Italiano Toscana Bianco heeft zijn kroontje op het etiket meer dan verdiend!
Als een Italiaanse wijn gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella, kust met de Italiaanse superheld Amarone, gebeuren er wonderbaarlijke dingen. Helemaal als die kus zes maanden duurt en wordt uitgewisseld in houten vaten. De wijn krijgt een zwoel karakter met aroma’s van rijp en gestoofd rood en zwart fruit, in de mond aangevuld met zoete kruiden en een vleugje tabak. En dan komt deze Antica Viti Valpolicella Ripasso ook nog eens uit de kelder van Cantina Valpantena, gelegen aan de poorten van de stad der liefde: Verona. Mooier wordt het niet.Â
In de wijngaarden van het beroemde Veneto staan prachtige oude wijnstokken, waarvan de druiven voor deze Antica Viti Amarone afkomstig zijn. Die druiven gaan niet rechtstreeks van de stok naar het vat – waar de wijn tot twee jaar op smaak komt – maar worden eerst gedroogd. Dat geeft die sublieme en zwoele geconcentreerde smaken waar de Amarone zo bekend om staat. Een absolute topwijn uit Italië. Krachtig en toch zijdezacht. Beter wordt het niet.
De eerste zonnestralen breken door en dat betekent dat de barbecue weer aan kan! Bij lekker eten hoort natuurlijk een goede wijn. Er zijn verschillende soorten wijn die goed samengaan met gerechten van de barbecue. Bekijk onze absolute barbecue-toppers voor de laagste prijs op deze pagina.
Rode wijnen
Het is algemeen bekend dat een mooie rode wijn een perfecte aanvulling is op een groot stuk vlees. Een klassieke keuze bij gerechten van de barbecue zijn dan ook de wijnen gemaakt van cabernet sauvignon. Zijn volle smaak en hoge tannines passen goed bij verschillende soorten vlees van de barbecue, in het bijzonder bij rood vlees. De volgende aanrader is syrah of shiraz. Dit druivenras produceert wijnen met veel smaak en body, dit combineert enorm goed met gegrilde steaks en ribs. Malbec is een fruitige wijn, vol van smaak die heerlijk smaakt bij pittige barbecue sauzen en gerechten. Niet voor niets drinken de Argentijnen Malbec maar al te graag bij hun asado (Argentijnse barbecue). Heb je liever een lichte rode wijn? Dan is pinot noir de perfecte rode wijn voor jou. Deze wijn combineert prachtig met lichter vlees zoals kip of gegrilde vis zoals gegrilde zalm.
Witte wijnen
Maar bij barbecue denken we natúúrlijk aan de zon, en wat is er dan lekkerder dan een goed glas witte wijn? Een van de populairste witte druivenrassen is de sauvignon blanc. De frisse tonen en fruitige aroma’s van deze wijn zijn erg lekker bij gegrilde vis en groenten, dat geldt ook voor de chenin blanc. De volle en rijke wijnen van de chardonnaydruif gaan juist erg goed samen met gegrilde kip en varkensvlees. De wijnen van de rieslingdruif kunnen variëren van droog tot zoet, afhankelijk van waar ze vandaan komen. Een droge riesling is erg lekker bij gegrilde kip en varkensvlees. De zoete variant gaat juist goed samen met pittig en kruidige gerechten, gegrilde groenten en visgerechten.