• Feuillat-Juillot-Montagny-1er-Cru-Blanc
2016 | Frankrijk, Bourgogne, Montagny

Feuillat-Juillot Montagny 1er Cru Blanc

Deze 1er Cru uit 2016 laat de Chardonnaydruif van zijn beste kant zien. Dit prachtexemplaar uit 2016 is door door Gilbert & Gaillard bekroond met een prachtige gouden medaille en 90/100 punten. Goed in balans, met een frisse zuurgraad. En met zijn lange, rijke en volle afdronk kunt u nog eindeloos nagenieten!

25,98
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Chardonnay
Smaakprofiel: Levendig & Fris Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Volle en romige Premier Cru uit Bourgogne

Prachtige volle en uitbundige 1er Cru van Domaine Feuillat-Juillot. Jaargang 2016 van deze sublieme wijn is door Gilbert&Gaillard 2018 bekroond met een prachtige gouden medaille en 90/100 punten! De wijn heeft een intense geur van citroen, noten met daarnaast tonen van amandelen en vanille. Rijke en volle smaak met een sensatie van citrusvruchten, grapefruit en een lichte mineraal. Een wijn die goed in balans is met een frisse zuurgraad. Lange rijke en volle afdronk.
Serveertips
"witte vis met roomsaus, kreeft, verse zalm, tong, sint-jacobsvrucht, krab, kalfszwezeriken, gebraden gevogelte, pens, soufflés"
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortChardonnay
RegioBourgogne, Montagny
SmaakprofielLevendig & Fris
Jaargang2016
Alcoholgehalte13.00
Serveertipwitte vis met roomsaus
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3489320201675
Art.nr.235796
awards
  • Feuillat-Juillot-Montagny-1er-Cru-Blanc
Reviews
Feuillat-Juillot-Montagny-1er-Cru-Blanc
Domaine Feuillat-Juillot

Deze prachtige Domaine is ontstaan in 1989. Destijds was het in de gezamenlijke handen van Maurice Betrand en Françoise Juillot. Tegenwoordig is het domein in handen van Françoise Feuillat-Juillot, de dochter van Maurice Betrand, een bekende wijnboer uit Mercurey. Als jong meisje observeerde en leerde ze alles over het wijn maken, van de wijngaard tot de wijnbereiding. Na twee jaar de opleiding Oenologie te hebben gevolgd aan de Dijon Universiteit kreeg ze de kans om samen met een wijnboer uit Montagny een partnership aan te gaan.

In 2004, na het overlijden van Maurice Betrand kocht ze het landgoed en veranderde de naam in Feuillat-Juillot Estate. Met haar twee medewerkers maakt zij schitterende complexe en verfijnde kwaliteitswijnen met een geheel eigen stijl.Françoise

Montagny

De gemeente Montagny, met eigen herkomstbenaming, kunnen we terugvinden in de Côte Chalonnaise waar ook Bouzeron, Rully, Mercurey en Givry vandaan komen. Het is de meest zuidelijk gelegen gemeente van de Bourgogne. Binnen deze gemeente zijn eenenvijftig climats geclassificeerd als Premier Cru. Deze wijnen zijn elegant en vol van smaak, met impressies van noten en een volle boterige smaak. De wijnen worden nog aangenamer als u ze nog een aantal jaren kan opleggen.

Naar boven