2017 | Australië, Western Australia

Dragon Fly Willow Bridge Estate Shiraz

Waardering:
80% of 100

Als wijnhuis de hoogst haalbare score behalen en ook met je wijnen flink in de prijzen vallen. Het is Willow Bridge Estate gelukt. Wijncriticus James Halliday gaf het wijnhuis vijf sterren en deze expressieve Shiraz kreeg een gouden plak op de Wine Show of Western Australia 2018. Excellentie in optima forma!

Normale prijs 19,99 Speciale prijs 8,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Shiraz
Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews 1
Proefnotitie

Zijdezachte en krachtige Shiraz

Sappig en genereuzer kom je een Shiraz amper tegen. Krachtige diep paarsrode wijn met de betoverende aroma's van verse bosbessen, frambozen en bramen. Heerlijk lange afdronk vol vanille en fruitsmaken. Een dijk van een wijn from Down Under!
Serveertips

Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

Specificaties
ProductnaamDragon Fly Willow Bridge Estate Shiraz
WijnsoortRode Wijn
LandAustralië
DruivensoortShiraz
RegioWestern Australia
SmaakprofielSoepel & Rond
Jaargang2017
Alcoholgehalte14.00
Houtrijping14 maanden
Serveertemperatuur16-20 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer9327902000046
Art.nr.650477
Reviews 1
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Dragon-Fly-Willow-Bridge-Estate-Shiraz
In een woord: Power!

Als zoon van een akkerbouwer besloot Jeff Dewar, samen met zijn vrouw Vicky, zijn horizon te verbreden en zijn droom na te jagen: het maken van prachtige wijnen. Na hun eerste bezoek aan de Ferguson Vallei in 1996 waren ze overtuigd van de potentie van het gebied, dat enkele decennia geleden slechts een paar kleine wijngaarden telden. Een jaar later verdeelden ze hun eerste wijnstokken over zo’n 100 hectare wijngaard om daar een jaar later nog eens 50 hectare aan toe te voegen. Dat maakte Willow Bridge Estate tot het grootste wijnhuis in het gebied, dat tot die tijd een vrij onbekende regio was. Hun vertrouwen in de Ferguson Vallei, met het uitstekende klimaat en de goede bodemgesteldheid, bleek terecht. Willow Bridge geldt tegenwoordig als een van de beste wijnhuizen uit de wijnregio. De vijf rode sterren van wijncriticus James Halliday bevestigen dat. De criticus baseert zijn oordeel namelijk niet alleen op de huidige prestaties, maar kijkt ook naar de geschiedenis van het wijnhuis, de manier waarop de wijnen worden gemaakt en de kwaliteit van wijnen uit voorgaande wijnjaren. En die zijn, ook volgens Halliday, keer op keer uitmuntend!

familie dewar

Met internationale allure

De Shirazdruif heeft het niet altijd eenvoudig gehad in Australië. De stokken, afkomstig van zes stekken die in de negentiende eeuw vanuit de Rhônevallei naar het continent zijn gebracht, bleken prima aan te slaan in Australië. Binnen mum van tijd verspreidde de druif zich van noord naar zuid en van oost naar west. De bijzondere druif weet namelijk in elk gebied zijn opmerkelijke capaciteit te behouden en tegelijkertijd aspecten van de omgeving in zich op te nemen. Maar wijnmakers overschatten de vraag vanuit binnen- en buitenland, met een wijnoverschot tot gevolg. Met een door de regering ondersteund plan om dat overschot te beperken werden in de jaren tachtig hectares stokken uit de grond getrokken. Tegelijkertijd nam de bestelling voor Shirazwijnen uit Australië toe en tegenwoordig heeft de wijn een internationale status, voornamelijk te danken aan verbeteringen die continu worden doorgevoerd. De mensen van Willow Bridge Estate in Western Australia zijn van die vooruitstrevende wijnmaker, die dankzij nieuwe technieken in combinatie met jarenlange kennis, het beste uit de druif weten te halen.

Naar boven