2018 | Frankrijk, Bourgogne, Pouilly-Fuissé

Domaine Thierry Drouin 'Plaisance' Pouilly-Fuissé AOP

Intens genieten van wijn. Met plezier en een gevoel van welbehagen. Daar staat deze Domaine Thierry Drouin Pouilly-Fuissé met de veelbetekenende naam Plaisance voor. Pouilly-Fuissé, gemaakt van Chardonnay, wordt namelijk gezien als de beste witte wijn uit de zuidelijke regio van Bourgogne, Mâconnais. Rijk, intens en complex met een ongeëvenaard aroma van verse amandelen. In deze delicate witte wijn van Domaine Thierry Drouin klinkt de kracht van het terroir door. Deze schitterende Plaisance moet u proeven.

Normale prijs 21,99 Speciale prijs 16,99
U bespaart
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Chardonnay
Smaakprofiel: Droog & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Uiterst plezierige Pouilly-Fuissé ‘Plaisance’

Met zijn briljante lichtgouden kleur onthult deze delicate Pouilly-Fuissé ‘Plaisance’ een neus van acacia, witte bloemen, citrus en vers fruit, op weergaloze wijze aangevuld met tonen van verse amandelen en minerale noten. De mond is spannend, uitdagend en levendig met intens fris fruit. Citrustonen voeren hier het hoogste woord en klinken door in de minerale afdronk. Met recht een prachtige en uiterst ‘plezierige’ wijn.
Serveertips
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortChardonnay
RegioBourgogne, Pouilly-Fuissé
SmaakprofielDroog & Krachtig
Jaargang2018
Alcoholgehalte13.50
Serveertemperatuur10-12 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3760164208496
Art.nr.235238
Reviews
Domaine-Thierry-Drouin-'Plaisance'-Pouilly-Fuissé-AOP
Wonderschone Pouilly-Fuissé ‘Plaisance’, de ster van de streek

Domaine Thierry Drouin ligt aan de voet van de Rots van Solutré in Mâconnais, in het zuiden van Bourgogne. Het wijnhuis is opgericht in 1984 en is, met negen hectare in Pouilly-Fuissé en drie in de appellatie Mâcon, een relatief kleine speler. En juist dat maakt Thierry Drouin groot. Het wijnhuis richt zich namelijk op een kleine productie van zeer hoge kwaliteit. Dat betekent dat de druivenstokken, die tussen de 25 en 65 jaar oud zijn, met de hand worden teruggesnoeid. Dat leidt tot minder druiven, maar die zijn dan wel van een perfecte kwaliteit. Wat wil je ook, met een bodem van voornamelijk kalksteen en klei en een perfecte ligging ten opzichte van de zon? Die combinatie zorgt ervoor dat de klasse van de Chardonnaydruif hier volledig tot zijn recht komt. Pouilly-Fuissé, gemaakt van deze druif, wordt dan ook gezien als de beste witte wijn uit het zuidelijke deel van Bourgogne. Thierry Drouin doet daar nog een schepje bovenop door toepassing van het ‘Lutte Raisonnée’ principe. Dit betekent dat de natuur zo veel mogelijk zijn gang mag gaan op het wijndomein en dat er zo duurzaam mogelijk wordt gewerkt. Chemische bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt en het binnenhalen van de oogst is nog altijd degelijk handwerk. Die schitterende combinatie van terroir, pure natuur en authentiek vakmanschap klinken door in deze wonderschone Pouilly-Fuissé ‘Plaisance’, de ster van de streek.

Fumé of Fuissé?

De namen lijken op elkaar, de wijnen zijn echter totaal verschillend. Oké, beide wijnen zijn wit en van een ongelooflijk hoog niveau, maar daarmee hebben we alle overeenkomsten gehad. Een Pouilly-Fumé wordt namelijk in het Loiregebied gemaakt van de druif Sauvignon Blanc. De Pouilly-Fuissé, gemaakt van Chardonnay, komt uit Bourgogne, maar heeft een andere stijl dan de overige witte Bourgognewijnen. Het terroir van klei en kalksteen in het zuidelijke deel van Bourgogne geven de wijn de typische Bourgondische rokerigheid en rijke smaken. Het verschil met andere witte wijnen uit Bourgogne zit ‘m in de zuren. Die zijn in een Pouilly-Fuissé milder, met wat meer florale tonen. Hierdoor is de wijn wat minder strak dan bijvoorbeeld een Chablis. Milder en vriendelijker. Een plezierige Plaisance!

Naar boven