• Domaine-de-Gry-Sablon-Fleurie-AOP
2018 | Frankrijk, Beaujolais

Domaine de Gry-Sablon Fleurie AOP

Met prachtige en authentieke Beaujolaiswijnen laat Domaine de Gry-Sablon zien dat het wijngebied veel meer te bieden heeft dan de vaak dunne Primeurwijnen. Zoals met deze goudbekroonde Fleurie, een schitterende karmijnrode wijn met uitbundige fruitaroma’s en een volle, zachte smaak. Beaujolais op z’n best!

Normale prijs 17,98 Speciale prijs 8,99
U bespaart
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Gamay
Smaakprofiel: Licht & Fruitig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Bekroonde Cru du Beaujolais

Fluweelzachte Fleurie van Domaine de Gry-Sablon. Recentelijk nog bekroond met een prachtige zilveren medaille op het concours International du Gamay 2019. De prachtige karmijnrode kleur maakt deze wijn tot de meest vrouwelijke onder de Crus du Beaujolais. Uitbundige geur van rood fruit zoals kersen en bessen met daarnaast bloemige tonen van viooltjes en irissen. Volle, zachte smaak met rijp fruit en zachte tannines. Lange, zachte fruitige afdronk.
Serveertips
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortGamay
RegioBeaujolais
SmaakprofielLicht & Fruitig
Jaargang2018
Alcoholgehalte12.50
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3760044751586
Art.nr.241038
awards
  • Domaine-de-Gry-Sablon-Fleurie-AOP
Reviews
Domaine-de-Gry-Sablon-Fleurie-AOP
Domaine de Gry-Sablon

Al meer dan 20 jaar brengen Christine en Dominique Morel met veel passie authentieke wijnen uit Beaujolais voort. De verschillende terroirs die het Domaine rijk is, dragen bij aan de unieke smaken en aroma‘s van deze topwijnen. De oprichting van Domaine de Gry-Sablon gaat heel ver terug, zelfs tot in de vroege jaren van 1900 en begon destijds in het stadje Emeringes. Dhr. Besson, overgrootvader van Dominique Morel, vond in die tijd de allereerste filter pers uit en verdiende daarmee een bronzen medaille op het Concours Lépine in 1910.

Vandaag de dag is het landgoed verspreid over maar liefst 8 verschillende dorpjes in het Beaujolais gebied met vele kleine unieke wijngaarden in de allerhoogste appellation van de streek: de Crus du Beajolais die de naam van de gemeente waaruit ze afkomstig zijn dragen. Chénas, Brouilly, Saint-Amour, Fleurie, Régnié, Morgon, Juliénas en Moulin-à-Vent zijn de prachtige wijnen die de familie Morel aanbiedt. 

Op het domein wordt zoveel mogelijk werk in de wijngaarden met de hand uitgevoerd. De oogst gebeurt handmatig waarna de druiven eerst nog gesorteerd worden: alleen de mooiste druiven worden bij de wijnbereiding gebruikt. De jarenlange ervaring van de familie bij het maken van de wijn, doet de rest. Met succes, want de Beaujolaiswijnen van Domaine de Gry-Sablon staan ieder jaar weer op het erepodium van veel internationale wijnconcoursen.

Beaujolais Wijnen

De Beaujolais staat bij velen bekend om zijn Beaujolais Primeur. Eigenlijk jammer, want de Beaujolais heeft veel meer te bieden dan deze redelijk pretentieloze en makkelijk weg drinkende wijn. In de Beaujolais onderscheidt men drie niveaus, te weten (in volgorde van toenemende kwaliteit): Beaujolais, Beaujolais-Villages en de tien Cru's (Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte de Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Régnié en Saint-Amour). 

Fleurie

Fleurie bevindt zich in het noorden van de Beaujolais en heeft een oppervlakte van 850 ha. De samenstelling van deze regio in Beaujolais is uniek omdat deze voornamelijk bestaat uit roze graniet. In het hoger en steil gelegen gebied van de regio is de granietlaag dun en droog met een hoge zuurgraad. Dit zorgt voor lichte, aromatische wijnen. In het lager gelegen gedeelte, vlak onder het dorpje Fleurie, is de bodem dieper en bevat deze meer klei. Dit geeft vollere wijnen die beter ouderen. 

Naar boven