• Domaine-de-Gry-Sablon-Douby-Morgon-AOP
2018 | Frankrijk, Beaujolais

Domaine de Gry-Sablon Douby Morgon AOP

Deze Beaujolais is afkomstig van het authentieke Domaine de Gry-Sablon in Morgon, de een na grootste Cru in Beaujolais. Al meer dan twintig jaar maken Christine en Monique Morel hier met veel passie de meest prachtige wijnen. Zo ook de Domaine de Gry-Sablon Douby Morgon AOP. Vol fruit, prachtig in balans en met een heerlijke vleugje kruiden. 

16,99
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Gamay
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Mooie, elegante en volle wijn

Domaine de Gry-Sablon Douby Morgon AOP is een prachtige volle rode wijn uit Morgon gemaakt van de Gamay-druif. Gehuld in een donkerrood gewaad met paarse tinten. De geur is fruitig met tonen van kersen, bramen en pruimen en daarnaast enkele kruidige tonen. De smaak is krachtig en fris met veel fruit en kruiden. Een wijn die mooi in balans is wat in combinatie met de zachte tannines een mooie, elegante en volle wijn geeft. Heerlijk lange afdronk met een kruidig vleugje.
Serveertips
  • Biefstuk
  • Boeuf Bourguignon
  • Steak tartaar
  • Stoofvlees
  • Lamsrack
  • Fazant
  • Belegen kaas
  • Oude kaas
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortGamay
RegioBeaujolais
SmaakprofielVol & Krachtig
Jaargang2018
Alcoholgehalte12.50 %
Serveertemperatuur16
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2030
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3760044754587
Art.nr.241198
awards
  • Domaine-de-Gry-Sablon-Douby-Morgon-AOP
Reviews
Domaine-de-Gry-Sablon-Douby-Morgon-AOP
Krachtige wijn met veel fruit en een vleugje kruiden

Al meer dan twintig jaar produceren Christine en Dominique Morel aan Domaine de Gry-Sablon met veel passie authentieke wijnen, met kenmerkende aroma’s van de verschillende wijngronden waar zij hun druiven verbouwen. De verschillende terroirs van de wijngaarden dragen bij aan de unieke smaken en aroma’s van deze topwijnen. De oprichting van Domaine de Gry-Sablon gaat terug tot in de vroege jaren van 1900 en is begonnen in het stadje Emeringes. Dhr. Besson, de overgrootvader van Dominique Morel, vond destijds de eerste filterpers uit en hij werd daarvoor beloond met een bronzen medaille op het Concours Lepine in 1910. Vandaag de dag is het landgoed verspreid over maar liefst acht steden in het Beaujolais gebied met achttien hectare aan wijngaarden en twaalf bekende wijnnamen. Émeringes, Lancié, Saint-Amour, Fleurie, Régnié, Morgon, Julieéas en Moulin-à-Vent zijn de acht steden waar deze prachtige authentieke en medaillebekroonde wijnen vandaan komen. Op het landgoed wordt al het landbouwwerk met de hand gedaan, worden de druiven met de hand geoogst en gesorteerd voordat ze aankomen in de wijnmakerij. Zo ontstaan de prachtige en authentieke Beaujolaiswijnen van Domaine de Gry-Sablon.

Morgon

Na Fleurie is Morgon de befaamdste en de op een na grootste Cru uit het Beaujolais-gebied. Tussen de steden Lyon en Beaune liggen zes verschillende wijngaarden die de regio verdelen in drie gebieden. Deze deelgebieden, gericht op het zuiden, zuidoosten en noordwesten, brengen alle drie een andere stijl wijnen voort. Gamay is de enige druif voor rode wijnen die hier is toegestaan. De wijngaarden zijn rotsachtig met brokkelige leisteen en vulkanisch gesteente. Deze bodemstructuur heeft enorme invloed op het karakter van de wijnen. Morgon wijnen zijn volle, krachtige en vlezige wijnen met aroma’s van onder andere kersen en pruimen.

Beaujolais wijnen

Beaujolais staat bij velen bekend om zijn Beaujolais Primeur. Eigenlijk jammer, want Beaujolais heeft veel meer te bieden dan deze jonge en lichte rode wijn. In de wijnen van Beaujolais onderscheidt men vier niveaus. In volgorde van toenemende kwaliteit zijn dat: Beaujolais, Beaujolais Supérieur, Beaujolais-Villages en de Cru’s (Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte de Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Regnié en Saint-Amour).

Naar boven