2014 | Italië, Veneto

Corte Midea Amarone della Valpolicella DOCG

De Amarone della Valpolicella is een klassieke topwijn uit noordoost Italië, en wordt vaak in één adem met Barolo en Brunello genoemd als de 3 koningen van Italië. Doordat de druiven na de oogst worden gedroogd, ontstaat een uitzonderlijk geconcentreerde, maar ook kostbare wijn. Deze Amarone van wijnmaker Giorgio Pizzolo is een onberispelijke topwijn die wij u mogen aanbieden voor een droomprijs!

Normale prijs 17,99 Speciale prijs 13,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Corvina, corvinone, Rondinella
Smaakprofiel: Droog & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Geconcentreerd & intens

Deze kostbare wijn heeft een diepe, robijnrode kleur. In de geur is de grote complexiteit niet te missen; volop viooltjes, kers, krentjes, tabak en vanille. Vol en zwoel van smaak met delicate tonen van rijpe kers, braam, een royale lik vanille, pure chocolade en een heel klein mokka bittertje. Een complexe en mondvullende wijn om voor te gaan zitten. Uitstekend bij pastissada de caval, stoofpot van paardenvlees met gnocchi, een traditioneel gerecht uit Veneto.
Serveertips
"anipasti, rood vlees, osso bucco, pelswild, blauwgeaderde kazen"
Specificaties
Zuurtegraad5,3
Alcoholgehalte15.00
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
RegioVeneto
Serveertemperatuur16
ServeertipAntipasti
Restsuikergehalte7
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
Houtrijping36 maanden
EAN-nummer8003625053187
Art.nr.613884
WijnsoortRode Wijn
SmaakprofielDroog & Krachtig
DruivensoortCorvina, corvinone, Rondinella
LandItalië
Jaargang2014
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Corte-Midea-Amarone-della-Valpolicella-DOCG
Enoitalia

Sinds de jaren '40 van de vorige eeuw is de familie Pizzolo actief in de landbouw met Giovanni Alberto Pizzolo aan het roer. Toen de familie in 1986 een aantal wijngaarden in Calmasino di Bardolino overnam, werd Enoitalia werd opgericht. Sindsdien is het bedrijf aanzienlijk gegroeid onder leiding van de broers Giorgio Pizzolo en zijn drie broers Giuliano, Augusto en Floriano. Dankzij hun kennis van landbouw en passie voor het product, is Enoitalia uitgegroeid tot een van de bekendste kelders van Italië. Giorgio en zijn broers hebben met deze wijn een echt juweel in handen en is nu ook voor u beschikbaar!

Amarone della Valpolicella

De Amarone della Valpolicella heeft een onberispelijke reputatie. De wijn bestaat uit een blend van de druivenrassen Corvina, Corvinone, Rondinella en eventueel wat Molinara. Het bijzondere van deze wijn is dat de druiven na de oogst minimaal 4 maanden worden gedroogd in grote schuren. Dit proces noemt men appassimento, wat ervoor zorgt dat de duiven 40% van hun vocht verliezen en relatief meer restsuikers bevatten. Tegenwoordig vindt dit proces vaak plaats in moderne 'droogkamers'. De ingedroogde druiven lopen op deze manier over van concentratie.. Hoewel dit proces zorgt voor meer vergisting en alcohol, blijft de complexiteit en de structuur zo stevig als een huis. Het resultaat is een krachtige geconcentreerde wijn gemaakt met een intens fruitige smaak, afgemaakt met een klein zoetje. Dit zorgt ervoor dat de Amarone wordt gezien als één van de grootste wijnen van Italië. Sommige stijlen Amarone kunnen nog jarenlang rijpen, andere zijn bedoeld om jonger te drinken.

Naar boven