2021 | Italië, Puglia

Cicciotto Triplo Rosso

  • Cicciotto Triplo Rosso
Opslaan

Als wijnmaken een Olympische sport zou zijn, dan had deze rijke en krachtige Cicciotto Triplo uit het Italiaanse Puglia absoluut Olympisch goud op naam gezet. Nu moet deze houtgerijpte knaap het doen met 98 van de....

 

Lees meer
Smaak Vol & Krachtig
Druif Aglianico, Negroamaro, Primitivo
Normale prijs 10,49 Speciale prijs 7,99
U bespaart
47,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 45 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Inhoud
Specificaties
Reviews

Zwoele en krachtige Italiaanse klasse

Het Italiaanse druiventrio negroamaro, primitivo en aglianico heeft drie maanden mogen synchroonzwemmen in een eikenhouten kuip en die Olympische tak van sport heeft het trio een waanzinnig hoge score opgeleverd: 98 van de maximale 99 punten van wijngoeroe Luca Maroni. Daar kijken wij niet van op, want in de vrije kür voert deze diepdonkerrode Cicciotto Triplo alle elementen perfect uit. Met veel zwart fruit als rijpe kersen en dito bramen en precies genoeg chocolade en tabak in de neus. Die zwoele en rijpe tonen keren terug in de mond, waar de Triplo uitblinkt in structuur en kracht. En dat alles met een afdronk die staat als een huis. Pure Italiaanse klasse, mooi!
  • Https& Biefstuk
  • Https& Lamsrack
  • Https& Oude kaas
Flesinhoud0.75
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasAglianico, Negroamaro, Primitivo
RegioPuglia
SmaakprofielVol & Krachtig
Jaargang2021
Alcoholgehalte14,5 %
Houtrijping3 maanden
ClassificatieIGT Puglia
Decanteren1 uur
Serveertemperatuur18-20 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418042879
Art.nr.E103304
Awards
  • Cicciotto Triplo Rosso
Cicciotto Triplo Rosso
Houtgerijpte Italiaanse topwijn met 98 Luca Maroni-punten

De jonge, getalenteerde wijnmaker Claudio Galosi is de geestelijk vader voor deze op en top Italiaanse prachtwijn, waarin oude wijntradities zijn vervlochten met moderne technieken. Zo zijn de druiven voor deze Cicciotto Doppio geperst met de moderne variant van de oeroude palmento: een molensteen van lava die de druiven plet in een kuip van eveneens lavasteen. Die methode, die nu nieuw leven is ingeblazen in een moderne roestvrijstalen constructie, dateert uit het begin van de wijnbouwgeschiedenis in Puglia en geeft – ook in zijn hedendaagse jasje – een geweldige structuur en concentratie in de wijn. De fruitaroma’s van de druiven blijven zo optimaal mogelijk bewaard en de van nature aanwezige tannines krijgen een rijper en zachter karakter.

Drie Italiaanse helden in één fles

Verantwoordelijk voor deze potige Italiaanse knaap Cicciotto Triplo is het druiventrio negroamaro, primitivo en aglianico. Typisch Italiaans rassen die elk hun fraaiste kenmerken tonen in deze rode wijn. Zo laat de negroamaro zijn fraaie en imposante tonen van rijp donker fruit en chocola zien. Zacht, vol en overtuigend. Primitivo gooit zijn spierballen in de strijd en geeft deze Rosso kracht met tonen van tabak en sandalwood. En het eeuwenoude ras aglianico tenslotte brengt zijn krachtige tannines mee, die heerlijk zijn getemperd gedurende drie maanden houtrijping. Samen vormen deze druiven een gouden trio dat u zonder twijfel zal laten watertanden. Geniet ervan!

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?