2022 | Italië, Puglia

Cicciotto Doppio Rosso

  • Cicciotto Doppio Rosso
Opslaan

Ciao bellezza! Oftewel: hallo schoonheid! Deze rode Cicciotto Doppio Rosso komt uit het zonovergoten Italiaanse Puglia en is gemaakt van de inheemse druiven negroamaro en malvasia nera. Twee druiven die geliefd zijn....

 

Lees meer
Smaak Stevig
Druif Malvasia, Negroamaro
10,49
62,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis thuisbezorgd
  • Gratis retourneren
  • 100% proefgarantie
Inhoud
Specificaties
Reviews 26

Zwoele rode Italiaan met eindeloze afdronk

Schitterende donkerrode wijn uit Italië. Uit Puglia, om precies te zijn, waar de druiven negroamaro en malvasia nera mogen rekenen op een flinke dosis zonneschijn en dat ruikt en proef je! Je wordt getrakteerd op de mooie fruittonen van rode bosvruchten, bessenjam, mediterrane kruiden en een pepertje. Ook in de mond de zwoele en zachte smaken van rijp donker fruit als bramen dat prachtig in evenwicht is met frisse zuren. En de afdronk? Die galmt eindeloos lang na en doet verlangen naar nog een glas. Geniet ervan!

  • Https& Entrecôte
  • Https& Stoofvlees
  • Https& Barbecue
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasMalvasia, Negroamaro
Samenstelling70% Negroamaro, 30% Malvasia Nera
RegioPuglia
Smaakprofiel Stevig
Jaargang2022
Alcoholgehalte14 %
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
AllergenenSulfieten
Flesinhoud0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8008863077292
Art.nr.K202626
Awards
  • Cicciotto Doppio Rosso
''Uitgesproken rode Italiaan met 97 Luca Maroni-punten''

De jonge, getalenteerde wijnmaker Claudio Galosi is de geestelijk vader voor deze op en top Italiaanse prachtwijn, waarin oude wijntradities zijn vervlochten met moderne technieken. Zo zijn de druiven voor deze Cicciotto Doppio geperst met de moderne variant van de oeroude palmento: een molensteen van lava die de druiven plet in een kuip van eveneens lavasteen. Die methode, die nu nieuw leven is ingeblazen in een moderne roestvrijstalen constructie, dateert uit het begin van de wijnbouwgeschiedenis in Puglia en geeft – ook in zijn hedendaagse jasje – een geweldige structuur en concentratie in de wijn. De fruitaroma’s van de druiven blijven zo optimaal mogelijk bewaard en de van nature aanwezige tannines krijgen een rijper en zachter karakter. 

Heerlijk Italiaans druivenduo

Twee typisch Italiaanse druivenrassen zijn verantwoordelijk voor deze superfruitige en zwoele Cicciotto Doppio Rosso: negroamaro en malvasia nera. Beide rassen staan volop aangeplant in de Italiaanse hak van de laars. In Puglia dus, het wijngebied met de prachtig ruwe kustlijn waar de zon volop schijnt. Hier brengt de negroamaro, wat letterlijk vertaald zoveel betekent als ‘zwarte bittere’ krachtige en volle wijn voort met een zwoel en volfruitig karakter. De druif is dikke vrienden met malvasia nera, een druif met een – zoals de naam al aangeeft – bijzonder donkere schil. En da’s best bijzonder voor een druif die uit een familie van witte wijndruiven komt. De malvasia nera is de enige telg die rode wijnen voorbrengt. Dat doet-ie amper solo, deze donkerrode rakker met tonen van kersen, pruimen en chocolade is op zijn best in gezelschap. Met sangiovese bijvoorbeeld én natuurlijk met vriend en plaatsgenoot negroamaro. De kracht van die samenwerking ervaar je in deze prachtige en uitgesproken rode Italiaan.