2018 | Frankrijk, Bordeaux

Château Vaccant Bordeaux Moelleux AOP

Château Vaccant is een elegante en fraaie rijke zoete witte wijn uit Bordeaux. Een wijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven uit wijngaarden met wijnstokken van maar liefst dertig jaar oud. De wijn heeft een mooie heldere goudgele kleur met een zeer rijpe geur van exotische vruchten zoals abrikoos en peer. Smaakvolle, soepele en zachte zoete wijn met rijke aroma's van abrikoos, peren en lindebloesem.

Normale prijs 11,98 Speciale prijs 6,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Sauvignon, Sémillon
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Elegante zoete witte wijn uit Bordeaux

Château Vaccant is een elegante en fraaie rijke zoete witte wijn uit Bordeaux. Een wijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven uit wijngaarden met wijnstokken van maar liefst 30 jaar oud. De wijn heeft een mooie heldere goudgele kleur met een zeer rijpe geur van exotische vruchten zoals abrikoos en peer. Smaakvolle, soepele en zachte zoete wijn met rijke aroma's van abrikoos, peren en lindebloesem. Traditioneel worden dit soort wijnen geschonken bij Foie Gras of een stukje Paté op toast, maar de wijn kan ook prima als aperitief of bij heerlijke desserts.
Serveertips
Specificaties
ProductnaamChâteau Vaccant Bordeaux Moelleux AOP
WijnsoortWitte Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortSauvignon, Sémillon
RegioBordeaux
Jaargang2018
Alcoholgehalte11.00
Serveertemperatuur10-12 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingNatuurkurk
EAN-nummer8719418007106
Art.nr.200028
Reviews
Château-Vaccant-Bordeaux-Moelleux-AOP
Fraaie rijke zoete witte wijn uit Bordeaux

Bordeaux Moulleux wijnen zijn zoete en verleidelijke witte wijnen uit Bordeaux die in deze gehele regio mag worden gemaakt. De benaming 'Moelleux' is Frans voor zacht, zoet of mollig. Belangrijkste druivensoorten hiervoor zijn Sémillon, Muscadelle en Sauvignon. Deze wijnen worden op een iets andere wijze geproduceerd. De gekneusde druiven van de rijpe Sémillon en Sauvignon laat men na de pluk 20 uur macereren waarbij iedere druivensoort een persoonlijke behandeling krijgt. Men past daarna koude filtering toe zodat het vinificatieproces eerder stopt en er meer restsuiker overblijft in de wijn. Dit resulteert in frisse en lichtzoete wijnen met een elegante rondheid.

Naar boven