2016 | Frankrijk, Bordeaux

Château Vaccant Bordeaux Moelleux AOP

Deze prachtige Bordeaux Moelleux is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven uit wijngaarden met wijnstokken van maar liefst dertig jaar oud. ‘Moelleux’ is Frans voor zacht, zoet of mollig. Deze wijn is dan ook zoet en zacht van smaak en gaat erg goed samen met een stukje paté op toast of als aperitief. Santé!

11,98
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Sauvignon, Sémillon
Smaakprofiel: Zacht & Zoet Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Elegante zoete witte wijn uit Bordeaux

Château Vaccant is een elegante en fraaie rijke zoete witte wijn uit Bordeaux. Een wijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven uit wijngaarden met wijnstokken van maar liefst 30 jaar oud. De wijn heeft een mooie heldere goudgele kleur met een zeer rijpe geur van exotische vruchten zoals abrikoos en peer. Smaakvolle, soepele en zachte zoete wijn met rijke aroma's van abrikoos, peren en lindebloesem. Traditioneel worden dit soort wijnen geschonken bij Foie Gras of een stukje Paté op toast, maar de wijn kan ook prima als aperitief of bij heerlijke desserts.
Serveertips
"foie gras, paté, zoete dessert"
Specificaties
Alcoholgehalte11.50
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
RegioBordeaux
Serveertipfoie gras
Restsuikergehalte4,59
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2019
EAN-nummer3522030053025
Art.nr.200026
WijnsoortWitte Wijn
SmaakprofielZacht & Zoet
DruivensoortSauvignon, Sémillon
LandFrankrijk
Jaargang2016
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Château-Vaccant-Bordeaux-Moelleux-AOP
Bordeaux Moulleux

Bordeaux Moulleux wijnen zijn zoete en verleidelijke witte wijnen uit Bordeaux die in deze gehele regio mag worden gemaakt. De benaming 'Moelleux' is Frans voor zacht, zoet of mollig. Belangrijkste druivensoorten hiervoor zijn Sémillon, Muscadelle en Sauvignon. Deze wijnen worden op een iets andere wijze geproduceerd. De gekneusde druiven van de rijpe Sémillon en Sauvignon laat men na de pluk 20 uur macereren waarbij iedere druivensoort een persoonlijke behandeling krijgt. Men past daarna koude filtering toe zodat het vinificatieproces eerder stopt en er meer restsuiker overblijft in de wijn. Dit resulteert in frisse en lichtzoete wijnen met een elegante rondheid.

Naar boven