Château Tassin Bordeaux Moelleux
Château Tassin staat in een van de oudste middeleeuwse steden in Bordeaux: Rions, wat afgeleid is van het Latijnse Riucium en dat zo veel betekent als ‘gebouwd op een rots’. De wijngaard van het huis strekt zich....
Lees meer- Gratis thuisbezorgd
- Gratis retourneren
- 100% proefgarantie
Frisse en lichtzoete verwenwijn uit Bordeaux
-
Roomijs
-
Thaise gerechten

Als we in de geschiedenis duiken van de druiven die verantwoordelijk zijn voor deze wijn, sémillon en muscadelle, dan durven we – heel voorzichtig – te stellen dat de sémillon ergens aan het begin van de achttiende eeuw is ontdekt. Dat wil zeggen, de druif is in 1711 voor het eerst genoemd in de Bordeauxstreek en wij gaan er maar even vanuit dat die eerste aantekening tevens het geboortekaartje is en dat de wieg dus stond in Bordeaux. Vandaaruit begon de druif aan een zegetocht door Frankrijk en de rest van de wereld. Toch komt de druif nergens zo fraai tot zijn recht als in het relatief koele klimaat van Bordeaux. Nog fraaier wordt het als de bestaat uit klei, kalk en kiezels, zoals langs de oevers van de Garonne het geval is. Het beroemdst is de druif aan de overkant van die rivier en wel in Sauternes, waar-ie aan de basis staat van ’s werelds beroemdste edelzoete witte wijn. Ook de druif muscadelle draagt bij aan de roem van dit zoete goud uit Bordeaux.
Het witte goud uit Bordeaux
Château Tassin is een prachtige wijngaard gelegen in de heuvels aan de rechteroever van de rivier Garonne, op slechts dertig kilometer ten zuiden van Bordeaux. Het wijnhuis is gevestigd in Rions, een van de oudste middeleeuwse steden van de regio. In deze fraaie omgeving floreert Château Tassin al bijna drie eeuwen. De druiven profiteren er van een goede ligging op het zuidoosten. Zon in overvloed dus, zeker tijdens de warme en droge zomers. Het beetje regen dat valt, wordt snel opgenomen in de goed drainerende grond, de stokken moet flink diep wortelen om een drupje water op te halen. Dat klinkt als niet echt positief en toch is dit exact de reden waarom de druiven hier perfect rijpen en er die beroemde complexiteit van Bordeaux opdoen.
Het is vanwege die ideale ligging dat de Paul Gonfrier het landgoed kocht in 1962. Inmiddels is het wijnhuis al enkele generaties in het bezit van de familie, die traditionele wijnmethodes respecteert en er tegelijkertijd continu naar streeft om met moderne technieken de wijnen te verbeteren. Het resultaat van die passie, noeste arbeid en tradities vermengd met innovatie ervaar je in deze frisse en heerlijk betaalbare Château Tassin AOP Bordeaux Moelleux.