• Château-La-Lauzette-Declercq-Haut-Médoc-AOC-Cru-Bourgeois
2012 | Frankrijk, Bordeaux, Médoc

Château La Lauzette Declercq Haut-Médoc AOC Cru Bourgeois

Waardering:
80% of 100

Geef de helden Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc uit Haut-Médoc twaalf maanden rust op eiken vaten en het resultaat is verbluffend. Deze Cru Bourgeois staat bol van donker fruit en specerijen. Gemaakt door Frans en Liz Roskam, onder toeziend oog van de gerespecteerde oenoloog Eric Boissenot, die ook beroemde wijnhuizen als Château Margaux, Mouton Rothschild en Lafite Rothschild adviseert. Dan weet u het wel: u hebt groot Frans rood in handen. Bekroond met een zilveren medaille tijdens Challenge International du Vin en door James Suckling beloond met 90 punten. Een must-have voor iedere wijnliefhebber!

Normale prijs 16,99 Speciale prijs 8,99
U bespaart
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews 1
Proefnotitie

Royaal Frans rood met weelderige vanille

Schitterende granaatrode wijn, met de uitnodigende neus van zwart fruit en weelderige vanille. De druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc mochten twaalf maanden rijpen op eikenhouten vaten, waarvan een derde nieuw is. Dat betekent dat de vanille royaal aanwezig is. Ook in de mond, waar ook rijp donker fruit als bramen en pruimen, tonen van cederhout en specerijen als kruidnagel en nootmuskaat zich flink roeren. Vol weelderige tannines. Krachtig vanaf de eerste slok tot diep in de afdronk en toch verrassend zacht. Wij nemen nog een glas.
Serveertips
  • Biefstuk
  • Côte de Boeuf
  • Rosbief
  • Kruidige ovenschotel
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
RegioBordeaux, Médoc
SmaakprofielVol & Krachtig
Jaargang2012
Alcoholgehalte13.50
Houtrijping12 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingNatuurkurk
EAN-nummer3770000714067
Art.nr.191992
awards
  • Château-La-Lauzette-Declercq-Haut-Médoc-AOC-Cru-Bourgeois
Reviews 1
Château-La-Lauzette-Declercq-Haut-Médoc-AOC-Cru-Bourgeois
Royaal Frans rood uit Haut-Médoc

Dat deze wijn een plek in uw wijncollectie verdient, wordt duidelijk met een eenvoudige optelsom. Die begint met het echtpaar Frans en Liz Roskam, beiden oenoloog. Zij zijn de eigenaren van Château La Lauzette Declercq dat is geclassificeerd als Cru Bourgeois en zich bevindt in het hart van Haut-Médoc, met de beroemde appellaties Margaux en Saint-Julien als buren. De bodem in dit gebied is twee. Die bestaat namelijk uit dikke kiezellagen, die hier tot dicht aan de oppervlakte komen. Met zijn grote drainerende en warmtevasthoudende eigenschappen brengt deze bodem echte topwijnen voort, die bekend staan om hun uitzonderlijke kwaliteit. De druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc leveren fantastische prestaties op deze bodem. Daarmee komen we op punt drie van deze optelsom, want de druivenstokken op de bijna dertien hectare grote wijngaard zijn met gemiddeld 35 jaar van een respectabele leeftijd. En dan komen we bij nummer vier: Eric Boissenot. Deze wereldberoemde oenoloog staat Frans en Liz bij tijdens het maken van de wijn en adviseert ook grote Franse wijnhuizen als Château Margaux, Mouton Rothschild en Lafite Rothschild. Tot slot nummer vijf in de optelsom. Daarbij gaat het om een uitspraak van de Amerikaanse wijncriticus Robert Parker, die de wijn omschrijft als ‘sleeper of the vintage’: een tot dan toe niet zo heel bekend château dat in het oogstjaar 2012 met een opvallend mooie wijn komt. James Suckling deed daar een schepje bovenop. Hij beloonde de wijn met maar liefst 90 punten en kon bij het proeven de kreet “delicious” niet onderdrukken. Zie hier de uitkomst van deze optelsom: een waanzinnig lekkere Franse klassieker. Heerlijk, elegant en het bestellen absoluut waard.

Château La Lauzette
Het echtpaar Roskam maakte als wijnmakers al faam met hun andere bezitting, Château Cantenac, een Saint-Émilion Grand Cru. In 2005 kochten zij het uit de negentiende eeuw stammende Château La Lauzette, dat sinds 1980 in handen was van Jean Louis Declercq. Hij gaf het château in eerste instantie de naam Château Bellegrave, maar veranderde dat niet veel later in Château La Lauzette. Die naam prijkt nog altijd op de etiketten van de wijnen die uit de kelders van Frans en Liz komen. Zoals deze klassieke Cru Bourgeois, die de klasse van Haut-Médoc op weergaloze wijze aantoont.

Naar boven