Castello di Cigognola Barberasso Barbera – legermente appassite
Ontdek de betoverende Castello di Cigognola Barberasso Barbera, een meesterwerk uit de Provincia di Pavia. Dit diep robijnrode elixer, bekroond met een indrukwekkende 90/100 door James Suckling, onthult de kunst van....
Lees meer- Gratis thuisbezorgd
- Gratis retourneren
- 100% proefgarantie
Symfonie van rijpe bessen en sublieme elegantie
- Hert
- Wild zwijn
- Gegrild vlees
- Camembert
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Barbera |
Regio | Lombardia |
Smaakprofiel | Rond |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Classificatie | IGT Provincia di Pavia |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8058265668611 |
Art.nr. | K200551 |
Awards | |
Diepgeworteld in de betoverende Provincia di Pavia, ontvouwt Castello di Cigognola zijn meesterwerk. Te midden van uitgestrekte wijngaarden, gedrenkt in zonneschijn, gedijen met zorg geselecteerde barberadruiven die de essentie van het unieke terroir omarmen. Het wijnhuis, een harmonieuze samensmelting van eeuwenoude tradities en innovatieve technieken, presenteert met trots de vintage 2018, beoordeeld met een indrukwekkende 90/100 door James Suckling.
appassimento-techniek
Deze wijn onderscheidt zich door de toepassing van de appassimento-techniek, waarbij de druiven uitgebreide zonovergoten uren op de wijnstok doorbrengen en een gedeeltelijke fermentatie ondergaan. Een zorgvuldige rijping van tien maanden in 600-liter tonneaux vaten voegt een verfijnde dimensie toe aan deze Barberasso. De resulterende symfonie van rijpe wilde aardbeien, rode vruchten en de intrigerende combinatie van zoetheid en natuurlijke barbera-frisheid belichaamt de unieke geest van Castello di Cigognola, een wijn die niet alleen de smaakpapillen prikkelt maar ook een diepe waardering voor ambachtelijk vakmanschap wekt.