2018 | Italië, Lombardia

Castello di Cigognola Barberasso Barbera – legermente appassite

  • Castello di Cigognola Barberasso Barbera – legermente appassite
Opslaan

Ontdek de betoverende Castello di Cigognola Barberasso Barbera, een meesterwerk uit de Provincia di Pavia. Dit diep robijnrode elixer, bekroond met een indrukwekkende 90/100 door James Suckling, onthult de kunst van.... 

Lees meer
Smaak Rond
Druif Barbera
Normale prijs 11,98 Speciale prijs 8,99
Je bespaart
53,94 (Per doos van 6)
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd
  • Gratis retourneren
  • 100% proefgarantie

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Inhoud
Specificaties
Reviews

Symfonie van rijpe bessen en sublieme elegantie

Een zintuiglijke reis begint met de diepe robijnrode kleur van deze barbera. De neus wordt omhuld door verleidelijke aroma's van rijpe wilde aardbeien, bessen en rode vruchten, die een voorbode zijn van de smaakexplosie die volgt. Op de tong openbaart zich een zachte intensiteit, waar de levendige frisheid het gehemelte omhelst. De appassimento-techniek brengt een verfijnde zoetheid naar voren die harmonieert met de natuurlijke frisheid van de druif. De afdronk is langdurig en bevredigend. Probeer deze prachtige wijn bij gegrild vlees voor een onvergetelijke smaakervaring.
  • Https& Hert
  • Https& Wild zwijn
  • Https& Gegrild vlees
  • Https& Camembert
Flesinhoud0.75
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasBarbera
RegioLombardia
Smaakprofiel Rond
Jaargang2018
Alcoholgehalte14.5 %
ClassificatieIGT Provincia di Pavia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8058265668611
Art.nr.K200551
Awards
  • Castello di Cigognola Barberasso Barbera – legermente appassite
''Italiaanse meesterklasse in een fles''

Diepgeworteld in de betoverende Provincia di Pavia, ontvouwt Castello di Cigognola zijn meesterwerk. Te midden van uitgestrekte wijngaarden, gedrenkt in zonneschijn, gedijen met zorg geselecteerde barberadruiven die de essentie van het unieke terroir omarmen. Het wijnhuis, een harmonieuze samensmelting van eeuwenoude tradities en innovatieve technieken, presenteert met trots de vintage 2018, beoordeeld met een indrukwekkende 90/100 door James Suckling.

appassimento-techniek

Deze wijn onderscheidt zich door de toepassing van de appassimento-techniek, waarbij de druiven uitgebreide zonovergoten uren op de wijnstok doorbrengen en een gedeeltelijke fermentatie ondergaan. Een zorgvuldige rijping van tien maanden in 600-liter tonneaux vaten voegt een verfijnde dimensie toe aan deze Barberasso. De resulterende symfonie van rijpe wilde aardbeien, rode vruchten en de intrigerende combinatie van zoetheid en natuurlijke barbera-frisheid belichaamt de unieke geest van Castello di Cigognola, een wijn die niet alleen de smaakpapillen prikkelt maar ook een diepe waardering voor ambachtelijk vakmanschap wekt.