2020 | Italië, Veneto

Casa Defrà Valpolicella della Amarone

  • Casa Defrà Valpolicella della Amarone
  • Casa Defrà Valpolicella della Amarone
Opslaan

Een Amarone van bedwelmend hoog niveau, voor een prijs die je niet gelooft. Casa Defrà knalt uit het glas met zwoel donker fruit, rozijnen en een vleug cacao. Vol, rijk en zijdezacht, met een lange, verleidelijke.... 

Lees meer
Smaak Vol
Druif Corvina
Normale prijs 24,99 Speciale prijs 19,99
Je bespaart
119,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis thuisbezorgd
  • Gratis retourneren
  • 100% proefgarantie
Inhoud
Specificaties
Reviews

Amarone van topniveau, onder de twintig euro!?!

Dit is Amarone zoals Amarone hoort te zijn: rijk, krachtig en verleidelijk. Casa Defrà trakteert op intense aroma’s van kersen, gedroogd fruit en een hint chocolade, omlijst door zachte tannines en een lange, fluweelzachte afdronk. Bekroond met 96 punten van Luca Maroni en een 4.0 op Vivino. Elke slok voelt als een luxe traktatie, het soort wijn waar je stil van wordt. En dat allemaal voor onder de twintig euro! Alleen bij Wijnvoordeel ontdek je zóveel Amarone-kracht voor zo weinig geld.

  • Https& Stoofvlees
  • Https& Wild zwijn
  • Https& Haas
  • Https& Parmezaan
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina
RegioVeneto
Smaakprofiel Vol
Jaargang2020
Alcoholgehalte15 %
ClassificatieDOCG Amarone della Valpolicella
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2035
AllergenenSulfieten
Flesinhoud0.75
AfsluitingKurk
Art.nr.K209408
Awards
  • Casa Defrà Valpolicella della Amarone
  • Casa Defrà Valpolicella della Amarone
“96 punten én fluweelzacht: dit is Amarone zonder weerga”

Appassimento is de techniek waardoor Amarone zijn intense karakter en verbluffende rijkdom krijgt. Zodra de druiven perfect rijp zijn, worden ze geplukt en niet direct geperst, maar eerst gedroogd – vaak 100 à 120 dagen – op houten rekken of matten in speciale ruimtes met gecontroleerde luchtcirculatie. Door dat droogproces verliezen de druiven tot de helft van hun gewicht en raakt alles dubbel geconcenteerd: suikers, zuren en aroma’s.

Pure Amarone-magie

Pas daarna begint de fermentatie: de ingedroogde druiven worden omgezet in wijn en produceren een krachtige Amarone met intense smaken met massa’s weelde en gewicht. Een lange vatrijping en flesrust doen de rest. Het resultaat? Een wijn met diepe aroma’s van rozijnen, gedroogd fruit, specerijen en fluwelige textuur. Een diepe, brede smaaksensatie die aanvoelt als een warme deken, pure Amarone-magie in je glas.