2016 | Italië, Emilia-Romagna

Casa Bardonecca Romagna Sangiovese Superiore DOP

Dit pareltje is afkomstig uit Emilia-Romagna. Een van de meest beroemde, vruchtbare en culinaire regio’s die ook wel de buik van Italië wordt genoemd. Deze Superiore heeft net iets meer power dan de gewone Sangiovese en al bij de eerste slok worden de intense aroma’s en kruiden op uw smaakpapillen afgeschoten.

11,98
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Sangiovese
Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Intens fruitig en kruidig

De Casa Bardonecca Romagna Sanvigovese Superiore is zeer fruitig en gemaakt van rijpe en pure Sangiovese druiven die een strenge selectie hebben ondergaan. Intense geurenaroma's van zwarte kersen, bessen, tijm, lavendel en specerijen vliegen uit het glas en in de mond is er een ware smaaksensatie van rood fruit, chocola, kruiden en vanille tonen. De afdronk is licht kruidig met een heerlijke zachte vanilletoon.
Serveertips
  • Pasta Bolognese
  • Pizza
"rundscarpaccio, steak, pasta met rode saus, lamsvlees"
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortSangiovese
RegioEmilia-Romagna
SmaakprofielSoepel & Rond
Alcoholgehalte13.00
Jaargang2016
Serveertemperatuur17
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8058776700138
Art.nr.615376
Reviews
Casa-Bardonecca-Romagna-Sangiovese-Superiore-DOP
De titel 'Superiore'

Een wijn die de titel Superiore mag dragen heeft een hoger alcoholpercentage Superiore (1% hoger dan de gewone versie). De wijnen zijn krachtiger en rijker van smaak.

Emilia-Romagna

De regio Emilia-Romagna is één van de meest beroemde regio's in Italië. Het is een zeer vruchtbare en productieve regio. Dit is te danken aan het verzachtende effect van de Adriatische zee die veel invloed heeft op het klimaat. Emilia-Romagna wordt ook wel 'de buik van Italië' genoemd vanwege haar vele culinaire specialiteiten zoals Parmaham, Parmezaanse kaas, Mortadella en Balsamico. De wijngaarden op de heuvels liggen op het noordoosten waar de sterke noordelijke winden over het vlakke land komen. Voornamelijk zijn het voorjaar en de winter vaak koud en mistig. Door deze weersinvloeden kunnen er nooit zware alcoholrijke wijnen ontstaan, maar wel frisse, lichte wijnen.

Naar boven