• Bodegas-Virgen-de-la-Sierra---Albada-'Viñas-Viejas'
 • Bodegas-Virgen-de-la-Sierra---Albada-'Viñas-Viejas'
 • Bodegas-Virgen-de-la-Sierra---Albada-'Viñas-Viejas'
2015 | Spanje, Calatayud

Bodegas Virgen de la Sierra - Albada 'Viñas Viejas'

Deze prachtige Garnacha is afkomstig van wijnstokken van maar liefst honderd jaar oud. Afkomstig uit het magische oogstjaar 2015 en dat is te merken. Een complexe wijn met veel body, intense geuren en een volle ronde smaak. Dat ook Robert Parker's The Wine Advocate enthousiast is over deze wijn blijkt wel uit de 90 punten die hij gaf.

14,49
 • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
 • Gratis retourneren
 • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Garnacha
Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Vol fruit en kruidig

Albada is een complexe Spaanse wijn met veel body en heeft intense geuren van rijpe bramen, pruimen, kersen en kruiden. De wijn is vol en rond van smaak, met de frisheid die we gewend zijn van wijnen uit Calatayud. De afdronk is zacht met fruit en kruiden en verleidt u meteen tot het nemen van nog een slok.
Serveertips
 • Rosbief
 • Varkensgehakt
 • Paddenstoelen
"schaal-en schelpdieren, coquilles, gegrilde vis, kaas en gevogelte"
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandSpanje
DruivensoortGarnacha
RegioCalatayud
SmaakprofielSoepel & Rond
Alcoholgehalte14.50
Jaargang2015
Serveertemperatuur16-18
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8437001942886
Art.nr.623815
awards
 • Bodegas-Virgen-de-la-Sierra---Albada-'Viñas-Viejas'
 • Bodegas-Virgen-de-la-Sierra---Albada-'Viñas-Viejas'
 • Bodegas-Virgen-de-la-Sierra---Albada-'Viñas-Viejas'
Reviews
Bodegas-Virgen-de-la-Sierra---Albada-'Viñas-Viejas'
Bodegas Virgen de la Sierra

Deze rode wijn komt voort uit een mooie samenwerking met Bodegas Virgen de la Sierra, een coöperatie van druiventelers opgericht in 1954. De wijnstokken van gemiddeld 40 jaar oud, het hoger gelegen gebied en het klimaat zorgen voor een uitstekende kwaliteit van de druiven. ‘Albada’ kent twee betekenissen: één verwijst naar de oude liederen welke werden gezongen door de lokale wijnbouwers, terwijl de andere dageraad betekent. De cirkelvorm op het etiket symboliseert de ‘Garnacha uit Aragon’, de plaats van oorsprong van deze druivensoort. De cirkel betekent perfectie, evenwichtigheid en kracht van begin tot eind. De levensloop die elk seizoen opnieuw in de wijngaard begint om deze wijn te kunnen maken.

Robert Parker

De Amerikaanse Robert Parker (The Wine Advocate) is de meest invloedrijke wijnjournalist ter wereld. Hij kan als geen ander een wijn maken of breken. Jaarlijks beoordeelt hij vele duizenden wijnen op een schaal van 100. Wijnen met 90 of meer punten worden gerekend tot de absolute wereldtop.

Calatayud

Calatayud ligt in het noorden van Spanje. Het gebied heeft een wijngeschiedenis van meer dan 2000 jaar oud, wat vermoedelijk al door de Romeinen werd geïntroduceerd. Over het algemeen zijn de wijnen van Calatayud wat frisser en hebben ze een lager alcoholpercentage dan die uit de rest van Aragon. Veel wijnen worden gemaakt van de Garnacha druif, die pas geoogst wordt bij volledige rijpheid. DO Calatayud ligt ongeveer 87 km ten zuidwesten van Zaragoza, in de provincie Aragon. Het grenst in het oosten aan de DO Cariñena en in het westen aan het district Soria. De wijngaarden liggen op een hoogte van 550 tot 880 meter en lopen van het zuiden van de Siërra de la Virgen naar beneden. De wortels zijn sterk verankerd in de berghellingen doorgrond van leisteen en vulkanisch gesteente. In 1990 ontving Calatayud de DO status en werd het, na Cariñena, de grootste producent van kwaliteitswijnen regio in Aragon. De kwaliteit is veelal zeer goed, regelmatig vallen er wijnen uit deze regio in de prijzen op internationale wijnconcoursen.

Naar boven