Deze levendige dieprobijnrode wijn dankt zijn kleur en zijn rijke aroma’s van cassis, zoete aardbeien en framboos aan de lokale held garnacha tintorera. Deze druif is uniek omdat-ie, als een van de weinigen,....
Lees meer- Gratis thuisbezorgd vanaf 45 euro
- Gratis retourneren
- Niet lekker, geld terug
Harmonieus Spaans rood van unieke druif
-
Biefstuk
-
Goulash
-
Chorizo
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Spanje |
Druivenras | Garnacha Tintorera |
Regio | La Mancha |
Smaakprofiel | Soepel & Rond |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2023 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8414837341113 |
Art.nr. | E100642 |

Het kleine wijngebied Almansa van zo’n 7600 hectare, ligt in het uiterste oosten van La Mancha. Hier heerst een echt landklimaat: in de winter daalt het kwik regelmatig tot min acht graden, terwijl het de zomerdag als snel stijgt naar veertig graden boven nul. Regen valt er amper. Sterker nog: het is er kurkdroog. Tijdens een gemiddelde zomer pakken de druiven zo’n 2800 uren zon mee, terwijl het ’s nachts op het plateau van Almansa op een hoogte van 400 tot 700 meter hoogte knap fris kan worden. Niet echt een plek waar je de zomervakantie wil doorbrengen, al denken druiven daar anders over. De droogte en de temperatuurschommeling tussen dag en nacht zijn perfect voor de ontwikkeling van de druiven. Zeker voor blauwe druiven die zich senang voelen bij een overdaad aan zon en een tekort aan water. Denk aan Spaanse rassen als monastrell, syrah, termpranillo en garnacha. Ook enkele witte druiven laten zich van hun beste kant zien in de wijngaarden van Almansa, zoals de Spaanse smaakmaker verdejo die regelmatig gezelschap krijgt van de Franse sauvignon blanc om zo tot een elegante en frisse witte wijn te komen.
Bodegas Piqueras: een lot uit de loterij!
El Abuelo (grootvader) Luis Piqueras López maakte in 1915 voor het eerst wijn in een kleine wijnmakerij in het Spaanse dorpje Los Aljibes. De dorpsbewoners waren dol op zijn creaties en al snel ontdekten ook de inwoners van de iets verderop gelegen stad Almansa de kwaliteit van Luis’ wijnen. Het duurde echter nog een paar jaar voordat nog meer liefhebbers van zijn wijnen konden genieten. Tot 1927 om precies te zijn. Dat jaar kocht Luis voor acht peseta’s een lot uit de kerstloterij en zowaar: hij won! Die geldprijs stelde hem in staat om een stuk grond in Almansa te kopen en zijn eigen wijnmakerij – Bodegas Piqueras – op te richten. Met succes. De bodega bracht de afgelopen eeuw met regelmaat succesvolle wijnen op de markt, breidde uit, ging over van generatie op generatie en won meerdere prestigieuze wijncompetities. Door al die jaren heen is één ding hetzelfde gebleven. In de bodega wordt nog altijd gewerkt volgens de filosofie van opa Luis: het aanbieden van wijnen met hoge kwaliteit, gemaakt met oog voor het verleden én de toekomst, aldus de huidige eigenaren van Bodega: ‘Wij blijven, in de geest van onze voorouders, oude kennis toepassen, terwijl we ook nieuwe technieken inzetten en ons zo aanpassen aan nieuwe generaties wijndrinkers.’