Wijn en spijs: de lekkerste combinaties

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: Marleen
op 10-01-2022
Delen

Welke wijn past bij welk gerecht? Een goede combinatie tussen wijn en spijs maakt uw diner én de wijn nog lekkerder. Maar wat is de juiste combinatie, welke wijn past het best bij vlees, wat drink je bij vis en welke wijn serveert u bij kaas? Die keuze is niet zo eenvoudig. Daarom hebben we de beste wijn en spijs combinaties op een rij gezet. Omdat een mooi gerecht nu eenmaal een lekkere wijn verdient. En andersom!

Reacties
Door 
Joke |
 06-07-2021 15:55
Hallo! Ik ben benieuwd wat lekker smaakt bij mijn rundvleesstoofpotje. Hebben jullie daar een suggestie voor qua wijn? Groetjes Joke
Door 
Team Wijnvoordeel |
 06-07-2021 17:02
Beste Joke, Stoofvlees heeft een heerlijk zachte en malse structuur, een ronde en soepele rode wijn combineert daar heerlijk bij. Denk bijvoorbeeld aan een Pinot Noir of een Blauer Zweigelt. Ook altijd goed, zeker als u de wijn gebruikt bij de bereiding van uw stoofpotje: Merlot en Syrah. Mag het wat chiquer? Ga dan voor een Pomerol. Gebruikt u kruiden als laurier en kruidnagel bij de bereiding? Dan mag uw wijn ook best een beetje meer bite hebben. Denk dan aan een wijn met een lichte houtrijping zoals een Nero d'Avola, een Barbera (hemels bij Boeuf stroganoff) of een Rioja Reserva. Geniet van uw rundvleesstofpot én uw wijn! Met vriendelijke groet, Team Wijnvoordeel
Door 
jan Hoppezak |
 12-08-2021 14:22
een geweldig idee die wijn-en spijs site van jullie! Heerlijk!
Door 
Fam van rooyen |
 14-11-2021 13:11
Wat een leuke site die wijn en spijs ideeën
Door 
Team Wijnvoordeel |
 16-11-2021 11:15
Bedankt voor uw enthousiaste reactie! Hopelijk doet u met onze wijn-spijscombinaties inspiratie op. Geniet ervan!
Door 
Rosemarie |
 28-11-2021 20:53
Welke wijn past bij osso bucco
Door 
Team Wijnvoordeel |
 29-11-2021 10:46
Bij een Italiaanse klassieker als Ossobuco adviseren wij, hoe kan het anders, een Italiaanse wijn. Wit bij de bereiding en rode wijn gemaakt van de druif sangiovese in het glas. Denk aan een Vino Nobile di Montipulciano of een Chianti Riserva. Twee prachtige rode Italiaanse wijnen die heerlijk aansluiten bij het boterzachte vlees én perfect opgewassen zijn tegen de zuren in de kruidige tomatensaus. Mag het wat krachtiger? Kies dan voor een volle rode wijn uit Piemonte, zoals een Barbera of Nebbiolo. Geniet smakelijk!
Door 
Hanneke |
 20-12-2021 18:35
Welke wijn past het beste bij een quiche met paddestoelen, gorgonzola en spitskool
Door 
Team Wijnvoordeel |
 21-12-2021 14:00
Beste Hanneke, Wauw, een quiche met paddenstoelen, gorgonzola en spitskool. Een heerlijk gerecht met drie heel uitgesproken ingrediënten. Laat een frisse Riesling, zoals de gastronomische Anne de K Riesling Alsace AOC Grand Cru Schlossberg, die smaakexplosie nou perfect aankunnen. Zeker als gorgonzola de boventoon voert. Als dat het geval is, is ook een Pinot Grigio een goede keuze. Liever een rode wijn die combineert met de drie ingrediënten? Dan adviseren wij een Pinot Noir die bijna uit elkaar spat van het levendige fruit, denk bijvoorbeeld aan onze soepele Armand Schreyer Pinot Noir Alsace AOC. Koel 'm tot een graad of veertien om dat nog beter tot z'n recht te laten komen. Geniet smakelijk! Team Wijvoordeel
Door 
Marjan |
 26-01-2022 17:12
Goedemiddag, Welke wijn beveelt u aan bij Peking eend, met buns, hoisin, groentetjes en noodles?
Door 
Team Wijnvoordeel |
 27-01-2022 10:39
Beste Marjan, wat een verwennerij in het vooruitzicht, heerlijk! Het gerecht dat u beschrijft kent veel verschillende smaken en texturen: van de knapperige huid en het lekker sappige vlees van de pekingeend tot de kenmerkende smaak van hoisin, die zowel iets zoets als iets hartigs heeft. De perfecte wijn sluit aan met een klein zoetje en heeft genoeg frisse zuren en body om goed overeind te blijven naast de intense smaak van de pekingeend. Heft u het liefst een glas witte wijn, dan raden wij een Gewürztraminer of Pinot Gris aan. Bijvoorbeeld van Armand Schreyer uit de Elzas. Vooral die laatste, met een delicaat zoetje in de afdronk, is hemels bij uw pekingeend. Liever rood? Dan luidt ons advies om voor een zwoele Zinfandel of Primitivo te gaan, zoals de Oro Italiano Primitivo di Manduria. Ook een soepele en fruitige Australische Shiraz is een perfecte tafelheer bij pekingeend. Geniet smakelijk!