Wijn bij sauzen en marinades

Winkelwagen samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Geplaatst door: Marleen
op 28-06-2019
Delen
Wijn bij sauzen en marinades
zoete rode wijn

Vlees gemarineerd in rode wijn, om je vingers bij af te likken zo lekker. En wat te denken van een mooi stukje vlees van de grill met een smeuïg sausje? Heerlijk! Maar marinades en sauzen hebben een grote invloed op de smaak van het vlees. Zo geven marinades met citroensap een frisse smaak aan het vlees, die nog eens extra wordt benadrukt met een stuivend frisse wijn. Maar dat frisse wijntje valt in het niet bij vlees dat flink is gekruid of een rooksmaak heeft gekregen. Daar past een kruidige rode wijn dan weer het best bij.

Ook vlees dat wordt geserveerd met barbecuesaus laat zich perfect combineren met een kruidige rode wijn. En gaat u voor een lekker romige knoflooksaus? Juist: dan schenkt u een romige witte wijn. Zie, zo heel ingewikkeld is het niet. En al helemaal niet met onze wijnadviezen.

Wijn bij marinades

 

Peperige marinades en marinades met rooksmaak

  • Kruidige Syrah

Marinade op oliebasis, met citroensap en verse kruiden

  • Grüner Veltliner
  • Sauvignon Blanc

Aziatische marinades

  • Pinot Gris
  • Riesling
  • Rosé (Provence)
  • Gewürztraminer
  • Pinot Noir
  1. Pluvium Merseguera-Sauvignon Blanc
    • Smaakprofiel
      Levendig & Fris
    • Druivenras
      Sauvignon Blanc, Merseguera
    • Herkomst
      Spanje
    Normale prijs 5,29 Speciale prijs 4,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Marinade met rode wijn

Weet u dat de zuren in rode wijn het vlees zacht maken? Bovendien houdt vlees gemarineerd in wijn het vocht vast tijdens de bereiding en blijft daarom heerlijk mals. Gebruik geen metalen schaal als u vlees marineert in rode wijn, maar pak een schaal van porselein of glas. De wijn die u vervolgens schenkt bij dat heerlijke malse vlees is natuurlijk de wijn die u ook voor de marinade hebt gebruikt:

  • Merlot
  • Cabernet Sauvignon
  • Blend Cabernet Sauvignon – Syrah

Wijn bij sauzen

Knoflooksaus

  • Chardonnay (houtgerijpt)
  • Viognier

Barbecuesaus

  • Syrah

Chilisaus

  • Pinot Grigio
  • Grüner Veltliner
  • Riesling

Satésaus

  • Syrah
  • Gewürztraminer
  • Rosé

Cocktailsaus

  • Grüner Veltliner
  • Sauvignon Blanc
  1. AUT von Waldschütz Grüner Veltliner Selection QW Niederösterreich
    • Druivenras
      Grüner Veltliner
    • Herkomst
      Oostenrijk, Kamptal
    9,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Enkele tips: 

Tot slot enkele algemene adviezen om lang en uitgebreid te kunnen genieten van die gezellige barbecue.

Schenk de wijn niet te warm. In dat geval kan de smaak van de alcohol gaan overheersen en dat is zonde! Leg die witte wijn en rosé dus op tijd in de koelkast en zet een wijnkoeler of, ook gezellig, een bak met ijswater op tafel. Daar mag die fles rode wijn ook best even in. Want ook rode wijnen mogen licht gekoeld, tussen 16 en 18 graden, worden geschonken.

Serveer wijnen met een niet al te hoog alcoholpercentage. Tenzij je het leuk vindt dat je gasten na een paar glazen op tafel dansen. Liever iedereen met beide benen op de grond houden en toch lekker kunnen doordrinken terwijl de zon aan de hemel staat? Kies dan voor een wijn met een alcoholpercentage dat niet boven 13,5 procent uitkomt.

Wijn hoeft niet duur te zijn. Een euro of twintig voor een fles? Nergens voor nodig. Bovendien, als het gezellig is wil je gewoon nog een fles openen. En nog één… Daarom heeft Wijnvoordeel alle aanbiedingen voor je op een rijtje gezet. 

Reacties
Naar boven