Wil je indruk maken met een smaakvol en bijzonder gerecht? Dan is picanha met gepofte aardappel en rode chimichurri de perfecte keuze! Dit gerecht combineert sappig gegrild rundvlees met kruidige chimichurri en zachte, rokerige aardappels. Zie jij jezelf al genieten van deze smaakexplosie? Lees verder en ontdek hoe je dit heerlijke gerecht bereidt en welke wijnen er perfect bij passen.
De picanha met gepofte aardappel en rode chimichurri is de perfecte keuze om indruk te maken! Dit gerecht combineert sappig gegrild rundvlees met kruidige chimichurri en zachte, rokerige aardappels. Lees hier hoe je het gerecht maakt en welke wijn passend is bij dit gerecht.
Niveau: Gemiddeld
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 600 gr. picanha (met vetlaag)
- 4 Beemster Valery aardappels (gepoft)
Voor de rode chimichurrie - 1 bakje mini trostomaatjes (in blokjes gesneden)
- 2 grote sjalotten (fijn gesnipperd)
- 2 puntpaprika’s (uit pot)
- 1/2 rode peper (fijngesneden)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1/2 jalapeno peper (superfijn gehakt)
- 50 ml rode wijnazijn
- 100 ml olijfolie
- 1/2 eetl. Dalmationrub NR82 (grof peper en zout)
- 1 mespunt paprikapoeder
- 1 mespunt gemalen komijn
- 1 mespunt chilipoeder
Bereidingswijze
1. Snijd de picanha in dikke plakken, altijd met de draad mee. Verhit een pan op hoog vuur en bak de picanha aan elke kant ongeveer 3-4 minuten totdat het een mooi korstje krijgt en de kerntemperatuur rond de 50 graden ligt.
2. Maak ondertussen de chimichurrie door de tomaten, sjalotten, paprika, knoflook, rode en jalapeno peper fijn te snijden. Meng deze met de olijfolie, rode wijnazijn en de verschillende kruiden en specerijen.
3. Snijd de picanha in dunne plakjes en serveer met een royale lepel chimichurrie erbij. Voeg eventueel nog een paar gepofte Beemster aardappels toe, voor de afwerking van dit gerecht.
Niveau: Gemiddeld
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen):
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 600 gr. picanha (met vetlaag)
- 4 Beemster Valery aardappels (gepoft)
Voor de rode chimichurrie - 1 bakje mini trostomaatjes (in blokjes gesneden)
- 2 grote sjalotten (fijn gesnipperd)
- 2 puntpaprika’s (uit pot)
- 1/2 rode peper (fijngesneden)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1/2 jalapeno peper (superfijn gehakt)
- 50 ml rode wijnazijn
- 100 ml olijfolie
- 1/2 eetl. Dalmationrub NR82 (grof peper en zout)
- 1 mespunt paprikapoeder
- 1 mespunt gemalen komijn
- 1 mespunt chilipoeder
Bereidingswijze
-
Snijd de picanha in dikke plakken, altijd met de draad mee. Verhit een pan op hoog vuur en bak de picanha aan elke kant ongeveer 3-4 minuten totdat het een mooi korstje krijgt en de kerntemperatuur rond de 50 graden ligt.
-
Maak ondertussen de chimichurrie door de tomaten, sjalotten, paprika, knoflook, rode en jalapeno peper fijn te snijden. Meng deze met de olijfolie, rode wijnazijn en de verschillende kruiden en specerijen.
-
Snijd de picanha in dunne plakjes en serveer met een royale lepel chimichurrie erbij. Voeg eventueel nog een paar gepofte Beemster aardappels toe, voor de afwerking van dit gerecht.
De perfecte wijnmatch
Om je maaltijd compleet te maken, is het belangrijk om een passende wijn uit te kiezen. Bij dit gerecht past een robuuste, volle wijn die de smaken van het vlees en de pittige chimichurrie mooi aanvult. Wij raden twee wijnen aan bij dit gerecht: een La cour de montmiral Vacqueyras aan of een Anares DOCa Rioja Reserva aan. Beide wijnen zijn vol van smaak om het pittige karakter van de chimichurrie te ondersteunen en de volle smaak van de picanha te benadrukken.


De perfecte wijnmatch
Om je maaltijd compleet te maken, is het belangrijk om een passende wijn uit te kiezen. Bij dit gerecht past een robuuste, volle wijn die de smaken van het vlees en de pittige chimichurrie mooi aanvult. Wij raden twee wijnen aan bij dit gerecht: een La cour de montmiral Vacqueyras AOP aan of een Anares DOCa Rioja Reserva aan. Beide wijnen zijn vol van smaak om het pittige karakter van de chimichurrie te ondersteunen en de volle smaak van de picanha te benadrukken.

