Mousserende Magie: Ontdek de Wereld van Bubbels

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door:
op 15-04-2024
Delen
Mousserende wijnproducerende gebieden
Mousserende wijnproducerende gebieden

Bij bubbels denken we al snel aan Champagne, maar als we een fles open ‘ploppen’ zit er toch vaak wat anders onder de kurk. Want buiten het walhalla dat Champagne heet, zijn er nog veel meer bubbel-parels uit mousserende wijn producerende gebieden. Frankrijk, Italië en Spanje, de drie grootheden van de mousserende wijnwereld, zijn een ware speeltuin vol bruisende ontdekkingen. En vaak nog een stuk vriendelijker geprijsd dan de bejubelde ‘Champie'.  

Frankrijk: Koning en prins 

Frankrijk, het episch centrum van de wijnwereld, betovert ons met zijn bruisende creaties, waar Champagne de onbetwiste koning is. Met de belangrijkste druivenrassen chardonnay, pinot noir en pinot meunier worden er veelal witte, maar ook rosé champagnes gemaakt. Maar naast de glitter en glamour van Champagne, schittert ook Crémant als prins. 

Andere Franse mousserende wijn producerende gebieden 

Frankrijk herbergt een schat aan verfijnde Crémants, die elk een uniek verhaal vertellen. Van de groene valleien van de Loire tot de glooiende heuvels van de Elzas en de betoverende wijngaarden van Bourgogne, Crémant onthult de veelzijdigheid en rijkdom van de Franse wijnbouw. Gemaakt op dezelfde manier (méthode traditionnelle) zoals de beroemde champagne koningen, maar dan voor een wat meer vriendelijke prijs.  

Italië: Prosecco en Franciacorta 

Het zonovergoten Italië staat synoniem voor dolce vita en verleidt ons met zijn sprankelende charme. Prosecco, de belichaming van Italiaanse levensvreugde, betovert met zijn levendige bubbels en verfrissende aroma's. Van frivool frisse en zeer betaalbare frizzantes, tot meer complexe en mooie spumantes. Maar laten we ook Franciacorta niet vergeten, de Italiaanse tegenhanger van Champagne. Een stuk prijziger dan prosecco, maar bomvol elegantie en finesse.  

Spanje: Cava en meer 

Spanje, het land van passie en fiësta, verleidt met zijn levendige cultuur en verfijnde wijnen. Cava, de Spaanse mousserende wijn bij uitstek, betovert met zijn sprankelende bubbels en verfrissende citrusaroma's. Cava wordt altijd geproduceerd volgens de traditionele methode. Dezelfde methode dus als in Champagne. Cava beperkt zich alleen niet tot één gebied binnen Spanje, maar mag in meerdere streken geproduceerd worden. De meeste Cava komt uit de regio Penedès in Catalonië.  

Als Spaanse wijnboeren een mousserende wijn willen maken die niet uit de aangewezen regio's voor Cava komt, dan mag deze bubbel ook geen Cava heten. Als deze wel volgens de traditionele methode wordt gemaakt, dan staat er op de fles ‘Vino Espumoso Método Tradicional'.  

Proost op avontuur! 

Dus plop de kurk, hef je glas en proost op het avontuur van mousserende magie! Of je nu kiest voor de verfijning van Champagne, de vreugde van Prosecco, de levendigheid van Cava of de elegantie van Crémant, mousserende wijnen beloven een onvergetelijke reis vol sprankelende ontdekkingen. Santé! 

Op zoek naar meer inspiratie?

Reacties