Focaccia met spinazie amandel hoemoes en brie

Geplaatst door:
op 07-02-2025
Focaccia met spinazie amandel hoemoes en brie
Focaccia met spinazie amandel hoemoes en brie

Wat is er nu beter dan een heerlijk, knapperig stuk focaccia van de BBQ? Dit recept combineert de rijke smaken van spinazie-amandelhoemoes, romige brie en gegrilde tomaatjes met een kruidige olijfolie, afgetopt met knapperige amandelstukjes en verse basilicum. Een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat perfect samengaat met een frisse, fruitige wijn. Ontdek hoe je dit zomerse genot zelf maakt!

Wat is er nu beter dan een heerlijk, knapperig stuk focaccia van de BBQ? Dit recept combineert de rijke smaken van spinazie-amandelhoemoes, romige brie en gegrilde tomaatjes met een kruidige olijfolie, afgetopt met knapperige amandelstukjes en verse basilicum. Een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat perfect samengaat met een frisse, fruitige wijn. 

Niveau: Makkelijk

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 grote focaccia (in vieren gesneden)
  • 8 eetlepels spinazie-amandelhoemoes van Maza
  • 4 tomaten, in parten (gegrild op de BBQ)
  • 8 plakjes brie
  • 8 eetlepels amandelen (grof gehakt)
  • 8 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn (fijn gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • Olijfolie
  • Basilicumblaadjes voor garnering

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden van de olie: Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook, tijm en rozemarijn. Verhit de olie tot 85 graden en bewaar deze in een weckpot.
  2. Grillen van de focaccia: Besprenkel de stukken focaccia royaal met de kruidige olijfolie en leg ze vervolgens 4 à 5 minuten op de BBQ tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  3. Beleggen: Bestrijk de gegrilde focaccia’s met een eetlepel spinazie-amandelhoemoes.

  4. Toppings toevoegen: Leg de plakjes brie op de hoemoes, gevolgd door de gegrilde tomaatjes.

  5. Afwerking: Bestrooi met de gehakte amandelen en garneer met verse basilicum.

Niveau: Makkelijk

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 grote focaccia (in vieren gesneden)
  • 8 eetlepels spinazie-amandelhoemoes van Maza
  • 4 tomaten, in parten (gegrild op de BBQ)
  • 8 plakjes brie
  • 8 eetlepels amandelen (grof gehakt)
  • 8 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn (fijn gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • Olijfolie
  • Basilicumblaadjes voor garnering

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden van de olie: Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook, tijm en rozemarijn. Verhit de olie tot 85 graden en bewaar deze in een weckpot.
  2. Grillen van de focaccia: Besprenkel de stukken focaccia royaal met de kruidige olijfolie en leg ze vervolgens 4 à 5 minuten op de BBQ tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  3. Beleggen: Bestrijk de gegrilde focaccia’s met een eetlepel spinazie-amandelhoemoes.

  4. Toppings toevoegen: Leg de plakjes brie op de hoemoes, gevolgd door de gegrilde tomaatjes.

  5. Afwerking: Bestrooi met de gehakte amandelen en garneer met verse basilicum.

De perfecte wijnmatch

Geen zomers gerecht zonder een heerlijke bijpassende wijn! De Sicanelli Grillo is de ideale match voor deze focaccia.

Deze fris en opwekkende wijn biedt een explosie van tropisch fruit. Met tonen van knapperige rode appel, ananas, mango en passievrucht zorgt hij voor een lichtvoetige en verfrissende ervaring. De combinatie van een fris zuurtje en lichte kruidige tonen maakt dit tot een perfecte aanvulling op de romige brie en de hartige focaccia.

Of je nu een zomerse lunch organiseert of een ontspannen BBQ-avond plant, met deze focaccia en een glas Sicanelli Grillo zit je altijd goed. Geniet ervan!

GrilloGrillo
  1. 2023 | Italië, Sicilië
    Waardering:
    80% 100 0
    (6)
    Sicanelli Grillo
    Smaak - Stevig
    Druif - Grillo
    7,98

De perfecte wijnmatch

Geen mooi gerecht zonder een heerlijke bijpassende wijn! De Sicanelli Grillo is de ideale match voor deze focaccia. De combinatie van een fris zuurtje en lichte kruidige tonen maakt dit tot een perfecte aanvulling op de romige brie en de hartige focaccia.

GrilloGrillo
  1. 2023 | Italië, Sicilië
    Waardering:
    80% 100 0
    (6)
    Sicanelli Grillo
    Smaak - Stevig
    Druif - Grillo
    7,98
Reacties