Flammkuchen met gegrilde groenten en kippendijen

Geplaatst door:
op 07-02-2025
Flammkuchen met gegrilde groenten en kippendijen
Flammkuchen met gegrilde groenten en kippendijen

Flammkuchen, de knapperige en luchtige variant van pizza, is dé perfecte basis voor eindeloos veel smaakcombinaties. In dit recept geven we er een heerlijke twist aan met gegrilde groenten, kruidige kippendijen en een romige tomaat-basilicum hoemoes. Een verrassende combinatie die zorgt voor een ware smaakexplosie! Combineer dit gerecht met een fruitige Beaujolais of een weelderige Viognier en je hebt een heerlijke maaltijd om van te genieten. 

Flammkuchen, de knapperige en luchtige variant van pizza, is dé perfecte basis voor eindeloos veel smaakcombinaties. In dit recept geven we er een heerlijke twist aan met gegrilde groenten, kruidige kippendijen en een romige tomaat-basilicum hoemoes. Lees hier hoe je het gerecht maakt en welke wijn passend is bij dit gerecht.

Niveau: Makkelijk

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • Ingredienten voor 4 flammkuchen 
  • 2 bakjes hoemoes tomaat-basilicum 
  • 4 kippendijen 
  • 3 paprika’s (groen, geel, rood, klein gesneden) 
  • 1 bakje mini trostomaatjes (in vieren gesneden) 
  • Mozzarella 
  • Olijfolie 
  • Basilicum 
  • Sesamzaadjes  
  • Peper en zout (grof)

Bereidingswijze

  1. Marineer de kippendijen met Cajun Mix Nr. 85 uit de Niels Runderkamp-lijn. Voeg extra sesamzaadjes, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Laat de marinade kort intrekken.
  2. Verwarm de (pizza)oven voor op 175°C. Leg de gemarineerde kippendijen in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 35 minuten gaar. 
  3. Was de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes. Zet ze apart tot later gebruik. 

  4. Snijd de mini trostomaatjes in vieren en zet ook deze apart. 
  5. Neem de flammkuchen en bestrijk ze met een dunne laag tomaat-basilicum hoemoes. 
  6. Haal de kippendijen uit de oven en snijd ze in kleine stukjes. 
  7. Beleg de flammkuchen met de stukjes kippendij, paprika, trostomaatjes en stukjes mozzarella. 
  8. Bak de flammkuchen in de oven op een temperatuur tussen 175 en 200°C gedurende 10 minuten, tot de bodem knapperig is en de kaas mooi gesmolten. 
  9. Haal de flammkuchen uit de oven en garneer ze met verse basilicum. Snijd ze in mooie gelijke stukken en serveer direct. 

Niveau: Makkelijk

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 flammkuchen 
  • 2 bakjes hoemoes tomaat-basilicum 
  • 4 kippendijen 
  • 3 paprika’s (groen, geel, rood, klein gesneden) 
  • 1 bakje mini trostomaatjes (in vieren gesneden) 
  • Mozzarella 
  • Olijfolie 
  • Basilicum 
  • Sesamzaadjes  
  • Peper en zout (grof)

Bereidingswijze

  1. Marineer de kippendijen met Cajun Mix Nr. 85 uit de Niels Runderkamp-lijn. Voeg extra sesamzaadjes, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Laat de marinade kort intrekken. 
  2. Verwarm de (pizza)oven voor op 175°C. Leg de gemarineerde kippendijen in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 35 minuten gaar. 
  3. Was de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes. Zet ze apart tot later gebruik. 
  4. Snijd de mini trostomaatjes in vieren en zet ook deze apart. 
  5. Neem de flammkuchen en bestrijk ze met een dunne laag tomaat-basilicum hoemoes. 
  6. Haal de kippendijen uit de oven en snijd ze in kleine stukjes. 
  7. Beleg de flammkuchen met de stukjes kippendij, paprika, trostomaatjes en stukjes mozzarella. 
  8. Bak de flammkuchen in de oven op een temperatuur tussen 175 en 200°C gedurende 10 minuten, tot de bodem knapperig is en de kaas mooi gesmolten. 
  9. Haal de flammkuchen uit de oven en garneer ze met verse basilicum. Snijd ze in mooie gelijke stukken en serveer direct. 

De perfecte wijnmatch

Dit smaakvolle gerecht vraagt om een wijn die de kruidigheid van de kip, de frisheid van de groenten en de romige hoemoes perfect aanvult. Wij raden de volgende wijnen aan: 

  • Dom. Morel Expression Fruitée Beaujolais Villages
    Een soepel en fruitige Beaujolais met tonen van braam, kers, aardbei en bosbes. Deze wijn heeft een zachte afdronk en een fijne frisheid die geweldig past bij de kruidige kip en de romige hoemoes.

  • Pierre Baptiste Viognier
    Deze Viognier is vol en aromatisch, met hints van mango, ananas, rijpe abrikoos en citrus. De bloemige tonen en het rijpe fruit maken deze wijn een perfecte tegenhanger voor de kruidige cajun-kip en de gegrilde groenten. 

 
Sfeerbeelden viognierSfeerbeelden viognier
    • Dom. Morel Expression Fruitée Beaujolais Villages
    2023 | Frankrijk, Beaujolais
    Dom. Morel Expression Fruitée Beaujolais Villages
    Smaak - Rond
    Druif - Gamay
    11,98

De perfecte wijnmatch

Om je maaltijd af te maken, is het leuk om een passende wijn te kiezen. Bij dit gerecht past een karakteristieke wijn. Twee aanraders bij dit gerecht: de Dom. Morel Expression Fruitée Beaujolais Villages of de Pierre Baptiste Viognier aan. Beide wijnen zijn vol van smaak om het pittige karakter van dit gerecht te ondersteunen. 

Sfeerbeelden viognierSfeerbeelden viognier
    • Dom. Morel Expression Fruitée Beaujolais Villages
    2023 | Frankrijk, Beaujolais
    Dom. Morel Expression Fruitée Beaujolais Villages
    Smaak - Rond
    Druif - Gamay
    11,98
    • Pierre Baptiste Viognier
    2023 | Frankrijk, Pays d'Oc
    Waardering:
    96% 100 0
    (9)
    Pierre Baptiste Viognier
    Smaak - Vol
    Druif - Viognier
    9,29
Reacties