• Barbanera-Ammone-Appassimento-Puglia-IGT
2018 | Italië, Puglia

Barbanera Ammone Appassimento Puglia IGT

Er zijn maar weinig wijnen die het stempel 'Extraordinary' mogen dragen, maar deze Ammone Appassimento is er één. De wijn komt uit Puglia, de wonderschone hak van de Italiaanse laars, waar het befaamde wijnhuis Barbanera deze spectaculaire rode wijn heeft gemaakt. Een wijn waar de wereldberoemde wijncriticus Luca Maroni flink van onder de indruk was. Hij gaf deze legendarische wijn namelijk 98 van de maximale 99 punten. Daarmee is deze intense en ongelooflijk geconcentreerde rode wijn, gemaakt van hoofdzakelijk de elegante druif Primitivo, op een haar na perfect.

13,99
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Primitivo
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Warm en weloverwogen rood

Een dijk van een Italiaanse wijn waarin alles klopt. Gemaakt van de beste Italiaanse druiven met een absolute hoofdrol voor de Primitivo. Intens rood, purper doorregen. Een overtuigende neus met de complexe aroma’s van zondoorstoofd fruit als zwarte bessen en pittige kersen aangevuld met pruimenjam en elegante en warme kruiden die op de achtergrond doorklinken. In de mond toont deze Ammone zijn zwoele karakter. Warm en rond met goed gebalanceerde tannines. Weloverwogen rood, perfectie in het glas. Of, zoals wijngoeroe Luca Maroni zegt: ‘Eccezionale!’
Serveertips
  • Barbecue
  • Pizza
  • Oude kaas
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortPrimitivo
RegioPuglia
SmaakprofielVol & Krachtig
Jaargang2018
Alcoholgehalte15.00
Serveertemperatuur18-20 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingPlastic cork
EAN-nummer8009307069484
Art.nr.612528
awards
  • Barbanera-Ammone-Appassimento-Puglia-IGT
Reviews
Barbanera-Ammone-Appassimento-Puglia-IGT
Warm en weloverwogen rood, op een haar na perfect!

Liefhebbers van groot Italiaans rood hebben er vast al eens van gehoord: de Appassimento-methode. Het is de unieke wijntechniek waarmee de beroemde en waanzinnig geconcentreerde Italiaanse wijnen Amarone en Ripasso worden gemaakt. De methode stamt van de oude Romeinen en is al zo’n 3000 jaar oud. Furore maken Appassimento-wijnen echter pas sinds een jaar of twintig, wijnfamilie Barbanera draagt daaraan bij. De wijnmakers laten de druiven langer dan gebruikelijk aan de stok hangen. Pas als ze perfect rijp zijn en volop kleur, aroma’s en suikers hebben, worden ze met de hand geplukt. Door ze daarna te drogen, zoals bij de duurdere Amarone, worden de druiven waanzinnig geconcentreerd. Barbanera past die methode al jaren toe. Met succes én lof van wijndrinkers en gerenommeerde wijncritici. De 98 van de maximaal 99 punten die deze Ammone kreeg van wijnneus Luca Maroni is zelfs voor een wijn die is gemaakt volgens de Appassimento-methode uitzonderlijk hoog.

Wijnhuis Barbanera

De wijnfamilie Barbanera zette de eerste wijnstokken in 1938 in de grond op de hellingen van Monte Cetona in Toscane. In eerste instantie richtten Altero en Maria Barbanera zich uitsluitend op Toscaanse wijnen, de erfgenamen hebben het huis uitgebreid met wijngaarden in andere populaire wijngebieden in Italië, zoals Sicilië en Puglia. Het wijnhuis van toen is inmiddels uitgegroeid tot een moderne speler op de internationale markt. Oude tradities zijn gelukkig bewaard gebleven. De productie van Barbanera is namelijk niet alleen gericht op hoge volumes, het doel van de wijnfamilie is om kwalitatief uitmuntende wijnen op de markt te brengen die de verwachting van wijngenieters overtreffen. Daar slaagt Barbanera glansrijk in met deze bijzondere en overheerlijke Ammone Appassimento, die zich volgens Luca Maroni mag scharen onder de grote rode wijnen ter wereld.

Naar boven