2022 | Italië

Barbanera Ammone Appassimento

  • Barbanera Ammone Appassimento
Opslaan

Er zijn maar weinig wijnen die het stempel 'uitmuntend’ mogen dragen, maar deze Ammone Appassimento is er één. De wijn komt van het befaamde wijnhuis Barbanera. Deze intense en ongelooflijk geconcentreerde rode....

 

Lees meer
Smaak Vol
Druif Primitivo
11,98
71,88 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis thuisbezorgd
  • Gratis retourneren
  • 100% proefgarantie

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Inhoud
Specificaties
Reviews 13

Warm en weloverwogen rood

Een dijk van een Italiaanse wijn waarin alles klopt. Gemaakt van de beste Italiaanse druiven met een absolute hoofdrol voor de Primitivo. Intens rood, purper doorregen. Een overtuigende neus met de complexe aroma’s van zondoorstoofd fruit als zwarte bessen en pittige kersen aangevuld met pruimenjam en elegante en warme kruiden die op de achtergrond doorklinken. In de mond toont deze Ammone zijn zwoele karakter. Warm en rond met goed gebalanceerde tannines. Weloverwogen rood, perfectie in het glas. Of, zoals wijngoeroe Luca Maroni zegt: ‘Eccellente!’
  • Https& Gegrild vlees
  • Https& Barbecue
  • Https& Lasagne met tomatensaus
  • Https& Pizza
  • Https& Oude kaas
Flesinhoud0.75
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasPrimitivo
Smaakprofiel Vol
Jaargang2022
Alcoholgehalte15 %
Serveertemperatuur18-20 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2029
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8009307073221
Art.nr.E106138
Awards
  • Barbanera Ammone Appassimento
''Warm en weloverwogen rood''

Liefhebbers van groot Italiaans rood hebben er vast al eens van gehoord: de appassimento-methode. Het is de unieke wijntechniek waarmee de beroemde en waanzinnig geconcentreerde Italiaanse wijnen Amarone en Ripasso worden gemaakt. De methode stamt van de oude Romeinen en is al zo’n 3000 jaar oud. Furore maken Appassimento-wijnen echter pas sinds een jaar of twintig, wijnfamilie Barbanera draagt daaraan bij. De wijnmakers laten de druiven langer dan gebruikelijk aan de stok hangen. Pas als ze perfect rijp zijn en volop kleur, aroma’s en suikers hebben, worden ze met de hand geplukt. Door ze daarna te drogen, zoals bij de duurdere Amarone, worden de druiven waanzinnig geconcentreerd. Barbanera past die methode al jaren toe. Met succes én lof van wijndrinkers en gerenommeerde wijncritici. 

Wijnhuis Barbanera

De wijnfamilie Barbanera zette de eerste wijnstokken in 1938 in de grond op de hellingen van Monte Cetona in Toscane. In eerste instantie richtten Altero en Maria Barbanera zich uitsluitend op Toscaanse wijnen, de erfgenamen hebben het huis uitgebreid met wijngaarden in andere populaire wijngebieden in Italië, zoals Sicilië en Puglia. Het wijnhuis van toen is inmiddels uitgegroeid tot een moderne speler op de internationale markt. Oude tradities zijn gelukkig bewaard gebleven. De productie van Barbanera is namelijk niet alleen gericht op hoge volumes, het doel van de wijnfamilie is om kwalitatief uitmuntende wijnen op de markt te brengen die de verwachting van wijngenieters overtreffen. Daar slaagt Barbanera glansrijk in met deze bijzondere en overheerlijke Ammone Appassimento, die zich volgens Luca Maroni mag scharen onder de grote rode wijnen ter wereld.