Barão de Vilar LBV Port unfiltered
Een warme uitbundige Late Bottled Vintage Port van een beroemd portmakers familiebedrijf Barão de Vilar, met bijzondere kenmerken zoals aantrekkelijke krachtige en zoete geuren van gekonfijt fruit. In de smaak heeft....
Lees meer- Gratis thuisbezorgd
- Gratis retourneren
- 100% proefgarantie
Uitbundige Late Bottled Vintage Port
- Oude kaas
- Brokkelkaas
- Roomijs
- Chocolade desserts
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Port |
Land | Portugal |
Druivenras | Tinta Cao, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional |
Regio | Porto |
Smaakprofiel | Stevig |
Jaargang | 2017 |
Alcoholgehalte | 20 % |
Classificatie | DOP Porto |
Serveertemperatuur | 18-20 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 5605567010971 |
Art.nr. | E103454 |
Late bottled Vintage port (ook wel LBV genoemd) is afkomstig van een goed oogstjaar, dat na zo'n vier jaar op houten vaten door te hebben gebracht wordt gebotteld. Na het bottelen kan deze port direct gedronken worden. Deze port rijpt langer op vat dan een Vintage port, maar korter dan een Colheita. Het is een zachte, smaakvolle en gerijpte port. Doordat deze port ongefilterd is kan het zijn dat er wat bezinksel in de fles gevormd is.
Familiebedrijf Barão de Vilar
Barão (Baron) de Vilar is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando van Zeller, om de titel te laten registreren voor portwijn om zo de familie-traditie te handhaven en zo ontstond het huis Barão de Vilar.
De familie Zeller heeft al sinds de zeventiende eeuw haar wortels verbonden aan de wijn- en porthandel. De familie heeft een veertien generaties tellende kennis van de het maken van de mooiste soorten port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit port te maken die vaak vele jaren op vat hebben gerijpt.