• Barao-de-Vilar---Colheita-White-Port
2007 | Portugal, Douro

Barao de Vilar - Colheita White Port

Deze zoete witte Port van wijnhuis Barão de Vilar heeft een uniekkarakterdoor de houtrijping. Een Port met een zoete en volwassen indruk, maar bovenal ook vol fruitige smaken. Deze Port van 2007 heeft minimaal 7 jaar gerijpt op eikenhouten vaten om de benaming Colheita te mogen dragen.De Port heeft tijdens het proces een schitterende amberachtige kleur gekregen waardoor de Port helder en licht blijft en zeer aangenaam in de mond is

21,98
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Bijzondere houtgerijpte witte Port

Deze zoete witte Port van wijnhuis Barão de Vilar heeft een uniek karakter door de houtrijping. Een Port met een zoete en volwassen indruk, maar bovenal ook vol fruitige smaken. Deze Port van 2007 heeft minimaal 7 jaar gerijpt op eikenhouten vaten om de benaming Colheita te mogen dragen. De Port heeft tijdens het proces een schitterende amberachtige kleur gekregen waardoor de Port helder en licht blijft en zeer aangenaam in de mond is.
Serveertips
"aperitief, oude kaas"
Specificaties
Art.nr.583147
Jaargang2007
LandPortugal
RegioDouro
ServeertipAperitief
AfsluitingKurk
Alcoholgehalte20.00 %
Serveertemperatuur17
WijnsoortPort
EAN-nummer5605567108913
AllergenenBevat Sulfieten
awards
  • Barao-de-Vilar---Colheita-White-Port
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Barao-de-Vilar---Colheita-White-Port
Barao de Vilar - Colheita White Port

Deze bijzondere port is gemaakt door de Port maker Álvaro van Zeller, een telg van de befaamde adellijke familie van Zeller die zijn sporen reeds verdient heeft in de portwereld. Een heerlijke port die goed te combineren is met een fijne kaasplank of te drinken als een goed aperitief! Deze Port is op zijn best als deze koel geserveerd wordt.

Douro, Portugal

Douro is één van de oudste wijngebieden ter wereld met een beschermende herkomstbenaming. Het wijngebied is oorspronkelijk aangelegd voor het produceren van portwijnen maar de laatste 10 jaar is er veel veranderd. Door de Europese gemeente heeft Portugal subsidie gekregen om nieuwe wijngaarden aan te leggen en de technologie en procedures door te voeren voor het maken van droge wijnen. Naast prachtige portwijnen met uitzonderlijke kwaliteit komen er nu ook droge, frisse en fruitige wijnen uit deze ruige en bergachtige streek. 's Zomers is het er bloedheet en in de winter kan het er ijskoud zijn.

Port is een versterkte wijn, men onderbreekt de gisting door wijnalcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn zijn restsuiker en krijgt hij daarnaast een hoog alcoholpercentage. Port staat niet voor een enkele wijn maar voor een hele serie wijnen met verschillende stijlen en smaken. Dit komt door de vele verschillende productiemethodes die men kan hanteren.

Familiebedrijf Barão de Vilar

Barão (Baron) de Vilar is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando van Zeller, om de titel “Barão de Vilar” te laten registreren voor portwijn om zo de familietraditie te handhaven en zo ontstond het huis Barão de Vilar.

De familie Zeller heeft al sinds de 17e eeuw haar wortelen verbonden aan de wijn- en porthandel. De familie heeft een 14 generaties tellende kennis van de het maken van de mooiste soorten port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit port te maken die vaak vele jaren op vat hebben gerijpt.

Naar boven