Barão de Vilar 10 Years Old Port
Breng een selectie van de beste wijnen samen in een vat en geef de blend vervolgens tien jaar de tijd om te rijpen op eikenhouten vaten. Dat klinkt eenvoudig, maar het is een delicaat proces waarmee Barão de Vilar....
Lees meer- Gratis thuisbezorgd
- Gratis retourneren
- 100% proefgarantie
Bekroonde 10 jaar oude Port
- Oude kaas
- Brokkelkaas
- Chocolade desserts
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Port |
Land | Portugal |
Druivenras | Tinta Barroca, Tinta Cao, Tinta Francesca, Tinta Nacional, Tinta Roriz |
Regio | Douro |
Smaakprofiel | Stevig |
Alcoholgehalte | 20 % |
Houtrijping | 120 maanden |
Serveertemperatuur | 18-20 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 5605567100719 |
Art.nr. | 58325 |
Deze port is één van de speciale types blended port. De letterlijke vertaling is: Port met een ouderdomsindicatie. Deze port heeft ongeveer de gemiddelde leeftijd welke op het etiket staat. Deze portwijnen behoren tot de moeilijkste ports om te maken. Eerst maak met een goede selectie van de wijnen na de oogst. Deze worden vervolgens op vat gebracht, geproefd en uiteindelijk tot een perfecte port geblend en gebotteld. Lang gerijpte tawny ports zijn krachtig, kruidig en complex, met noten, karamel en eikenhout.
Familiebedrijf Barão de Vilar
Barão (Baron) de Vilar is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando van Zeller, om de titel te laten registreren voor portwijn om zo de familie-traditie te handhaven en zo ontstond het huis Barão de Vilar.
De familie Zeller heeft al sinds de 17e eeuw haar wortelen verbonden aan de wijn- en porthandel. De familie heeft een 14 generaties tellende kennis van de het maken van de mooiste soorten port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit port te maken die vaak vele jaren op vat hebben gerijpt.