2009 | Portugal, Douro

Barão de Vilar Colheita White Port

De oprichters van wijnhuis Barão de Vilar worden gezien als de grondleggers van de portmarkt. Deze zoete witte Colheita Port is dan ook van ware topkwaliteit. Colheita is een Port gemaakt van druiven uit slechts een oogstjaar. Een Port met een uniek karakter die hij heeft verkregen tijdens zijn houtrijping van minimaal zeven jaar. Zoet van smaak, volwassen en vol fruitige smaken. 

Normale prijs 21,98 Speciale prijs 16,99
U bespaart
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Smaakprofiel: Zacht & Zoet Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Bijzondere houtgerijpte witte Port

Deze schitterende houtgerijpte Port heeft minimaal zeven jaar gerijpt op eikenhouten vaten om de benaming Colheita te mogen dragen. Tevens is de wijn gemaakt van druiven uit slechts een oogstjaar. Voor deze Port zijn Codega-, Rabigato-, Malvasia Fina- en Viosinhodruiven gebruikt. De Port is prachtig helder amberkleurig en is de perfecte dessertwijn voor na het diner. De wijn heeft delicate aroma's vol tonen van gedroogd fruit. De smaak is vol en gecontentreerd met een zachte textuur.
Serveertips
  • Roquefort
  • Brokkelkaas
  • Pecorino
Specificaties
WijnsoortPort
LandPortugal
RegioDouro
SmaakprofielZacht & Zoet
Jaargang2009
Alcoholgehalte20.00
Op dronk vanafNu op dronk
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer5605567010602
Art.nr.583149
Reviews
Barão-de-Vilar-Colheita-White-Port
Prachtige witte Colheita Port

Deze bijzondere Port is gemaakt door de Port maker Álvaro van Zeller, een telg van de befaamde adellijke familie van Zeller die zijn sporen reeds verdient heeft in de portwereld. Een heerlijke Port die goed te combineren is met een fijne kaasplank of te drinken als een goed aperitief! Deze Port is op zijn best als deze koel geserveerd wordt.

Douro, Portugal

Douro is één van de oudste wijngebieden ter wereld met een beschermende herkomstbenaming. Het wijngebied is oorspronkelijk aangelegd voor het produceren van portwijnen maar de laatste tien jaar is er veel veranderd. Van Europa heeft Portugal subsidie gekregen om nieuwe wijngaarden aan te leggen en de technologie en procedures door te voeren voor het maken van droge wijnen. Naast prachtige portwijnen met uitzonderlijke kwaliteit komen er nu ook droge, frisse en fruitige wijnen uit deze ruige en bergachtige streek. 

Port is een versterkte wijn, men onderbreekt de gisting door wijnalcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn zijn restsuiker en krijgt hij daarnaast een hoog alcoholpercentage. Port staat niet voor een enkele wijn maar voor een hele serie wijnen met verschillende stijlen en smaken. Dit komt door de vele verschillende productiemethodes die men kan hanteren.

Familiebedrijf Barão de Vilar

Barão (Baron) de Vilar is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn erg belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando van Zeller, om de titel Barão de Vilar te laten registreren voor portwijn om zo de familietraditie te handhaven en zo ontstond het huis Barão de Vilar.

De familie Zeller is al sinds de zeventiende eeuw verbonden aan de wijn- en porthandel. De familie heeft een veertien generaties tellende kennis van het maken van de mooiste soorten Port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit Port te maken die vaak vele jaren op vat hebben gerijpt.

Naar boven