2016 | Spanje, Yecla

Artifact by Casa Gras Crianza

Opslaan

Rijke, volle Spaanse Crianza van gerenommeerd tophuis Casa Gras, een prachtig voorbeeld van de rijke wijntradities en de unieke terroir van wijnregio Yecla. Gemaakt van twee ‘powerdruiven’: petit verdot, de....

 

Lees meer
Smaak Vol
Druif Monastrell, Petit Verdot
7,69
46,14 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis thuisbezorgd
  • Gratis retourneren
  • 100% proefgarantie

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Inhoud
Specificaties
Reviews

Rijke Crianza van twee powerdruiven

Verleidelijk van geur met donker bosfruit, cacao, rozemarijn en een snufje zwarte peper. Vol, rijk en zacht van smaak met bosbes, zoete zwarte kersen, bramen en ceder. Lange afdronk met chocolade en vanille dankzij 6 maanden rijping op Franse eiken vaten.
  • Https& Gegrild vlees
  • Https& Chili con carne
  • Https& Parmezaan
  • Https& Goudse kaas
  • Https& Tapas
Flesinhoud0.75
WijnsoortRode Wijn
LandSpanje
DruivenrasMonastrell, Petit Verdot
Samenstelling30% Monastrell, 70% Petit Verdot
RegioYecla
Smaakprofiel Vol
Jaargang2016
Alcoholgehalte13 %
ClassificatieDO Yecla
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8437017197089
Art.nr.K200899
''Rijke Crianza vol bosfruit en een vleug cacao''

Yecla, gelegen in de regio Murcia in het zuidoosten van Spanje, staat bekend om zijn uitzonderlijke wijnen. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400 tot 800 meter boven zeeniveau en profiteren van een continentaal klimaat met mediterrane invloeden. De kalkrijke en goed doorlatende bodems in Yecla zorgen voor een optimale rijping van de druiven, wat resulteert in wijnen met een uitgesproken karakter en diepte.

Spaanse passie

Artifact by Casa Gras Crianza is gemaakt van een zorgvuldig samengestelde blend van monastrell en petit verdot. De monastrelldruif, ook bekend als mourvèdre, is de dominante variëteit in de regio en staat bekend om zijn krachtige en fruitige karakter. De toevoeging van petit verdot zorgt voor extra complexiteit, structuur en een vleugje kruidigheid. Na de fermentatie rijpt de wijn 6 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de diepte en elegantie van de wijn.