Armand Schreyer Riesling
Riesling is hét paradepaardje van de Elzas. Niet voor niets wordt hij hier ook wel de 'koning van de druiven' genoemd. Deze riesling van Cave Vinacole de Hunawihr weet met zijn uitbundige smaken, spannende zuren en....
Lees meer- Gratis thuisbezorgd
- Gratis retourneren
- 100% proefgarantie
Elegant, vol en fris
- Kip
- Eend
- Garnalen
- Kreeft
- Langoustines
- Oesters
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Witte Wijn |
Land | Frankrijk |
Druivenras | Riesling |
Samenstelling | 100% Riesling |
Regio | Elzas |
Smaakprofiel | Stevig |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 13 % |
Classificatie | AOC Alsace |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 3306994163774 |
Art.nr. | K200952 |
Deze prachtige witte topper uit de Elzas is afkomstig van Cave Vinacole de Hunawihr. Dit wijnhuis is gevestigd in hartje Grand Cru gebied van de Elzas en opgericht in 1954. De schitterende wijnen die zij voortbrengen uit deze streek, kunnen de verschillende terroir en karakteristieke smaken perfect weergeven. De 120 aangesloten wijnbouwers staan garant voor de bijzondere kwaliteit van hun eigen wijnen. Niet voor niets worden deze wijnen dan ook jaarlijks met vele medailles bekroond. Ook voor deze jonge riesling verwachten zij goede resultaten op verschillende wijnconcoursen
Over het wijngebied Elzas
In de Elzas worden de volgende witte wijnen gemaakt: gewürztraminer, pinot gris, pinot blanc, riesling, muscat en sylvaner. De enige rode wijn is de pinot noir. Deze wijnen dragen overigens allemaal de naam van het druivenras waarvan ze worden gemaakt. De Elzas is gelegen in het noordoosten van Frankrijk. Ondanks zijn noordoostelijke ligging, heeft deze wijnstreek een relatief zacht en droog klimaat. Het is één van de gebieden in Frankrijk waar de minste neerslag valt en in het naseizoen zijn de dagen lang en licht. Allemaal gunstige omstandigheden die er voor zorgen dat de druiven langzaam en later dan gewoonlijk rijp worden waardoor zich bijzonder genuanceerde aroma's ontwikkelen.