• Antichi-Massari-di-San-Grato-Langhe-DOC-Nascetta
2016 | Italië, Piëmonte

Antichi Massari di San Grato Langhe DOC Nascetta

Als er één land rijk is aan inheemse druivenrassen, dan is het Italië wel. Druiven die van oudsher alleen in dit land staan aangeplant in afgebakende gebieden. De Nascetta is zo’n druif. Veilig verstopt in de Langhe regio levert hij deze krachtige witte wijn met wat romigheid en dat typisch Italiaanse bittertje.

Normale prijs 12,99 Speciale prijs 7,99
U bespaart
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Nascetta
Smaakprofiel: Droog & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Uitgesproken wijn van zeldzame druif  

De wijn is strogeel van kleur en heeft een intense geur van frisse sinaasappel en perzik. In de smaak ook veel sinaasappel, appel, wat romigheid, een fris zuurtje en het typisch Italiaanse bittertje in de afdronk. Een bijzondere, gelaagde en complexe wijn. Een goed aperitief met een Italiaanse romige schapenkaas, maar ook erg goed bij vis, en schaal- en schelpdieren.
Serveertips

Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandItalië
DruivensoortNascetta
RegioPiëmonte
SmaakprofielDroog & Krachtig
Alcoholgehalte13.00
Jaargang2016
Serveertemperatuur7-8 °C
ServeertipGamba
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
Zuurtegraad3,7 g/l
Restsuikergehalte1
EAN-nummer8008156142362
Art.nr.612456
awards
  • Antichi-Massari-di-San-Grato-Langhe-DOC-Nascetta
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Antichi-Massari-di-San-Grato-Langhe-DOC-Nascetta
Famiglia Sartirano & Figli

Al sinds 1871 maakt de familie Sartirano hoogwaardige Italiaanse kwaliteitswijnen. Na de reorganisatie in 1941 door Giovani Sartirano, hebben zijn zonen Giovanni en Piero een moderne wijnmakerij gebouwd die zij de naam "Cantine San Silvestro" gaven, vernoemd naar het gebied waar het wijnhuis is gevestigd. Zij wilden een modern wijnbedrijf om hoogwaardige lokale wijnen te maken. In 1988 werd het wijnbedrijf uitgebreid en kochten de broers een historisch landgoed in Monforte d'Alba met 15 hectare wijngaarden op het zuiden, genaamd "Tenuta Arnulfo Costa di Bussia". Hiermee was de uitbreiding nog niet compleet en de neven Paolo en Guido Sartirano kochten wijngaarden aan in de dorpen Novello en Barolo waar sinds 2006 het hoofdkantoor gevestigd is. Vandaag de dag wordt het bedrijf gerund door deze beide neven en biedt het een scala van hoogwaardige wijnen verdeeld over verschillende regio's aan. Door groot respect voor traditie, moedige beslissingen en vakmanschap maken zij schitterende en traditionele Italiaanse kwaliteitswijnen. 

Nascetta

De Nascetta druiven voor deze wijn komen uit de omgeving van Novello. De Nascetta is een van de zeldzaamste druivenrassen ter wereld. Bijna was deze inheemse druif uitgestorven. Vroeger stond hij in de Barolo wijngaarden tussen de Nebbiolo ranken. Deze druif maakte de strenge Barolo's wat soepeler. Net op tijd ontdekten de wijnmakers het potentieel van deze druif en ontstond er in de wijnmarkt weer meer belangstelling voor bijzondere, inheemse druiven. Sindsdien wordt de Nascetta weer meer aangeplant en in 2010 is dit bekroond met een eigen herkomstbenaming: Langhe Nascetta DOC.

Piemonte

Piemonte betekent letterlijk aan de voet van de bergen. De helft van dit prachtige wijngebied is inderdaad bergachtig: de Alpen in het westen vormen de grens met Frankrijk en in het zuiden zorgen de heuvels van Monferrato en van de Langhe voor de natuurlijke afbakening van het wijngebied. 

De wijnbouw in het Italiaanse Piemonte is al eeuwen oud. Piemonte is uitgegroeid tot het meest gerenommeerde  en mooiste wijngebied van Italië. De regio is beplant met grotendeels inheemse druivensoorten, waarbij de Nebbiolo en de Barbera de belangrijkste zijn. De wijnstokken zijn veelal op hoge, steile hellingen en terrassen aangeplant, zo gunstig mogelijk ten opzichte van de zon. De grondlagen bestaan uit Mergel, kalk en gletsjermorene, klei, zan en grind. Dit maakt de bodem erg vruchtbaar en perfect voor de wijnbouw. Het speciale van de wijnbouw in Piemonte is het gebruik van traditie en ambachtelijkheid in combinatie met de toepassing van moderne technologie.

Naar boven