Antica Viti Amarone della Valpolicella
In de wijngaarden van het beroemde Veneto staan prachtige oude wijnstokken, waarvan de druiven voor deze Antica Viti Amarone afkomstig zijn. Die druiven gaan niet rechtstreeks van de stok naar het vat – waar de....
Lees meer- Gratis thuisbezorgd
- Gratis retourneren
- 100% proefgarantie
Wat hebben een magnetron, post-its, penicilline en Amarone met elkaar gemeen? Zij zijn stuk voor stuk per toeval ontdekt. En ja, dat geldt ook voor de grote Italiaanse rode wijn. Die is in de jaren dertig van de vorige eeuw ontdekt toen een wijnboer een vat Recioto della Valpolicella vergat. Die wijn wordt gemaakt van druiven die zijn ingedroogd, waardoor ze tot vijftig procent van hun vocht verliezen en geconcentreerde en zoete aroma’s krijgen. In Recioto is dat zoete karakter volop aanwezig, omdat de wijn niet volledig vergist. Een nieuwsgierige wijnboer wilde weten wat er gebeurt als de gedroogde druiven het vergistingsproces helemaal doorlopen. Het resultaat is de adembenemend lekkere Amarone. Een zwoele rode wijn met, waarin het zoetje uit Recioto is omgetoverd in de bedwelmende aroma’s van geconcentreerd rood fruit, zoete specerijen en hout- en cacaotonen. Krachtig en tegelijkertijd fluweelzacht. Zoals onze Antica Viti Amarone della Valpolicella. Om uren van te genieten.
Amarone: het paradepaardje van Cantina Valpantena
De Valpantena-vallei in het hart van Veneto is een van de oudste en belangrijkste wijngebieden van Italië. Sinds 1958 is hier het wijnhuis Cantina Valpantena gevestigd waar de focus ligt op kwaliteit en toewijding. Het wijnhuis beschikt over 600 hectare wijngaarden, verspreid over de belangrijkste herkomstgebieden van Verona: Bardolino, Soave en Valpolicella, waarbij de wijnen uit dat laatste gebied gelden als de specialiteit van Cantina Valpantena. Het wijnhuis sleepte dan ook al vele nationale en internationale prijzen in de wacht. Voor deze Antica Viti hebben de wijnmakers gebruik gemaakt van typische Valpolicella-druiven afkomstig van oude wijnstokken. Van de druiven corvina, corvinone en rondinella om precies te zijn. Die eerste neemt met z’n heerlijk sappige fruitaroma’s, het typische amandelbittertje, een stevige zuurgraad en milde tannines vrijwel de hele fles in beslag. Daarbij krijgt de corvina hulp van zijn robuuste broertje rondinella, die body en kleur toevoegt. De oeroude en verfijnde corvinone geeft de wijn nog meer karakter. De druif levert bovendien wat extra tannines en kracht en een breed palet aan interessante aroma’s. Die ideale samenwerking zorgt voor een perfecte wijn!