2015 | Italië, Veneto

Antica Vigna Valpolicella Ripasso DOC Superiore

Van de Valpolicellawijnen zijn er twee die het hart van liefhebbers van Italiaanse wijnen sneller doen kloppen: de Amarone en zijn broertje Ripasso. Wedden dat u de zwoele en zijdezachte smaak van deze houtgerijpte Ripasso niet kunt weerstaan? Elegant en fruitig, met een subtiel zoetje dat ons hart heeft gestolen.

Normale prijs 13,99 Speciale prijs 9,99
U bespaart
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Raboso, Rondinella
Smaakprofiel: Droog & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Verleidelijk fruitig

Verleidelijk, elegant en fruitig met een subtiel zoetje. Dat zijn de kenmerken van deze prachtige robijnrode Valpolicella Ripasso Superiore. De wijn heeft een intense geur van wilde bessen, kersen, bosvruchten en een klein pepertje. Vol en rond van smaak met impressies van kersen, bramen, bosvruchten, specerijen en kruiden. Gemaakt van de druivensoorten Corvina, Corvinone en Rondinella. De wijn heeft een tweede gisting ondergaan op schillen die gebruikt zijn voor de Amarone waardoor een complexe wijn ontstaat met een heerlijk zoetje.
Serveertips
"anipasti, rood vlees, risotto, gerechten met tomatensaus, pluimwild"
Specificaties
Zuurtegraad3,6 g/l
Alcoholgehalte14.00 %
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
Serveertemperatuur15-18 °C
ServeertipAntipasti
Restsuikergehalte5,9
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
Houtrijping6 maanden
EAN-nummer8034108570532
Art.nr.612245
WijnsoortRode Wijn
SmaakprofielDroog & Krachtig
DruivensoortRaboso, Rondinella
LandItalië
RegioVeneto
Jaargang2015
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Antica-Vigna-Valpolicella-Ripasso-DOC-Superiore
Vol en rond van smaak met impressies van kersen, bramen, bosvruchten, specerijen en kruiden.

De Valpolicella Ripasso Superiore is gemaakt van ongedroogde druiven, maar hij wordt vaak versterkt met een tweede fermentatie (gisting) op de druivenschillen die zijn overgebleven van Amarone. Heel soms voegt men ook gewoon met een scheutje Amarone wijn toe. Het alcoholpercentage valt bij dit type wijn dan ook vaak iets hoger uit.

Valpolicella: Alom geroemd

De wijnen uit Valpolicella brachten zelfs de Romeinen destijds al helemaal in vervoering, ze werden daar dan ook alom geroemd. Sinds die tijd is dit niet meer veranderd en behoren ze nog steeds tot de absolute top van de Italiaanse wijnen. In de DOC Valpolicella, in een smalle strook ten oosten van het Gardameer mogen er van de druiven Corvina, Molinara en Rondinella, vier verschillende soorten wijn worden gemaakt. De volgorde van lichte naar krachtige wijnen: de Valpolicella, Valpolicella Superiore, Amarone en Recioto. Valpolicella Ripasso is een soort tussen wijn, die een twee gisting heeft ondergaan op de gebruikte schillen van de Amarone. Vervolgens rijpt de wijn nog 18 maanden lang op hout. Dit zorgt voor nog meer complexiteit en kracht.

Naar boven