GRATIS THUISBEZORGD V.A. € 35,-
Welkom wijnliefhebber,

Clos Dalian Garnacha Blanca Terra Alta DO

Bijzondere witte Garnacha

U kent ‘m misschien al van de rode wijn, maar ook in het wit worden er fantastische wijnen gemaakt van de druif Garnacha. Van de Garnacha Blanca om precies te zijn. De druif kent zijn oorsprong in Terra Alta, een eeuwenoud en toonaangevend Spaans wijngebied. Het zijn de lokale wijnmakers die op de eigen oude grond de verleidelijk lekkere en volle Clos Dalian Garnacha Blanca maken. Een bijzondere ervaring voor de liefhebbers die graag een nieuwe wijn ontdekken!

Heerlijk rond en romig

Kraakheldere wijn met een warme goudkleurige gloed, die hoge ogen gooit bij wijnkenners en –liefhebbers. Vult de neus direct na het ontkurken met de elegante geuren van rijp wit fruit, een plezierige toets bloemigheid en strakke mineralen. In de mond frisse citrus en tegelijkertijd heerlijk rond en romig. Koel geserveerd, op een graad of negen, op zijn best. Helemaal perfect in combinatie met mediterrane maaltijden, wit vlees en zachte kazen.

Garnacha Blanca

De witte Garnacha is een van de belangrijkste en meest aangeplante druiven in Spanje. De druif, die bekend staat om zijn volle wijnen met een relatief hoog alcoholpercentage, is dol op een warm klimaat en een arme, droge grond. Dat betekent dat de Garnacha Blanca zich prima thuis voelt in wijngaarden van Terra Alta, die op zo’n 400 meter hoogte liggen. Hier profiteren de druiven van zonovergoten zomers. Een verkoelend briesje uit de Ebrovallei houdt de druiven sterk en gezond.

Eeuwen aan kennis in Terra Alta

Terra Alta betekent letterlijk vertaald ‘hoge landen’. Het is het meest zuidelijk en hoogst gelegen wijngebied in het Spaanse CataloniŰ. In het prachtige heuvellandschap houdt de lokale bevolking zich al duizend jaar bezig met wijnbouw. Beproefde oude wijntradities worden er gecombineerd met nieuwe vinificatietechnieken. Met succes! Want was het tot enkele eeuwen geleden alleen de lokale bevolking die genoot van de eigen wijnen, tegenwoordig zijn de wijnen uit Terra Alta wereldwijd waanzinnig populair dankzij hun hoge kwaliteit en zeer plezierige prijs.

Samen sterker

Hoewel de wijngeschiedenis er zo’n duizend jaar terug gaat, zat het de wijnindustrie in CataloniŰ - en dus ook Terra Alta - niet altijd mee. Tijdens de Spaanse burgeroorlog werden er veel wijnhuizen vernietigd, waarna Franco’s regime een stevige stempel drukte op de wijnbouw. Ver weg van de Spaanse hoofdstad en de bemoeienissen van Franco werd daarom in 1942 in Reus, onder Barcelona, de co÷peratie UTECO opgericht. In 1963 ging de co÷peratie over in Cellers Uniˇ, dat zich volledig los wist te maken van de bemoeienissen van en de opgelegde beperkingen door de staat. Met de vernieuwde onafhankelijke status wist Cellers Uniˇ wijnboeren en andere co÷peraties aan zich te binden en werd er samengewerkt om de wijnproductie te verbeteren. Tegenwoordig is Cellers Uniˇ, die ook verantwoordelijk is voor deze Clos Dalian Garnacha Blanca, een van de belangrijkste wijnproducenten in Spanje. Bovendien is de co÷peratie van groot belang voor het leven op het platteland. Cellers Uniˇ zet zich in voor verbetering van de werkomstandigheden op het Catalaanse land en is voor modernisering en professionalisering van dit wijnbouwgebied van grote betekenis.
Lees volledige omschrijving
Normaal € 9,99 € 5,99
Uw voordeel 40%
dit artikel is direct leverbaar
Clos Dalian Garnacha Blanca Terra Alta DO
Clos Dalian Garnacha Blanca Terra Alta DO
€5.99
Jaargang:
2017
Land/Herkomst:
Regio:
Terra Alta
Druivenras:
Garnacha Blanca (100%)
Artikel nr.:
624347
(0)
Plaatst u de eerste review?

Gratis Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van het voordeligste wijnaanbod van Nederland.

Contact & service


Of bel: 031-7702796 
Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 20.00 uur
Zaterdag van 08.00 - 16.00 uur

Wijnkeuzehulp
Zoekservice

Veilig & goed beoordeeld

 

Betaalmogelijkheden

Betaling kan via iDEAL, creditcard, PayPal, VVV Giftcard of per factuur.
                     
 

Bezorgen & retourneren

 
✓ Verzending via PostNL
✓ Binnen 24 uur thuisbezorgd
(weekend uitgezonderd)
✓ Kosteloos retourneren

╗ Meer info
volg ons Like wijnvoordeel.nl op Facebook Volg wijnvoordeel.nl op Twitter Volg wijnvoordeel.nl op Google+ Volg wijnvoordeel.nl op YouTube
volg ons Like wijnvoordeel.nl op Facebook Volg wijnvoordeel.nl op Twitter Volg wijnvoordeel.nl op Google+ Volg wijnvoordeel.nl op YouTube
Volg ons
  • Like wijnvoordeel.nl op Facebook
  • Volg wijnvoordeel.nl op Twitter
  • Volg wijnvoordeel.nl op Google+
  • Volg wijnvoordeel.nl op YouTube

© 2018 wijnvoordeel.nl