GRATIS THUISBEZORGD V.A. € 35,-
Vragen? Bel ons: 031-7702796
Welkom wijnliefhebber,
Uitgebreid zoekenDoorzoek assortiment
 

Wijn uit SloveniŽ

Wijn uit SloveniŽ

Ga met ons mee op wijnreis door SloveniŽ en ontdek wat dit prachtige wijnland te bieden heeft! SloveniŽ is een klein land, maar kan zich op wijngebied moeiteloos meten met bekende Zuid-Europese landen, zoals ItaliŽ en Spanje. Slovenen zijn gek op wijn, traditiegetrouw vieren zij elk jaar uitbundig het plukken van de druiven en ook de oudste wijnstok ter wereld staat hier nog met zijn wortels in de aarde. Laat je verrassen door de schitterende wijnen die het land rijk is.
Lees hier meer over SloveniŽ Ľ
De beste Sloveense wijn online kopen

Penina Dulcis Mare Rebula - Sparkling Wine
Naam:
Achtergrond:
SloveniŽ

Beschrijving:

Drinkt u een bijzondere fles wijn die tot 2 weken geleden nog in alle rust op de bodem van de Adriatische Zee lag? Dat kan, want deze unieke wijn kunt u nu bij Wijnvoordeel kopen! De kurk wordt voorzien van een speciale waxlaag en daarna worden de flessen in speciale kooien te water gelaten om hier...

Voorraad:

nog slechts 17 proefpakketten
Prijs:
Normaal € 99,99 Nu slechts € 59,99

SloveniŽ, onbekend maar niet onbemind

Alles over SloveniŽ | Wijnvoordeel

SloveniŽ is bij de meeste wijnliefhebbers nog een onbekend wijnland. Jammer, want er worden prachtige wijnen gemaakt in dit kleine land in Centraal Europa. SloveniŽ is ingeklemd tussen ItaliŽ in het westen, Oostenrijk in het noorden, en Hongarije en KroatiŽ in het oosten en zuidoosten. De Italiaanse alpen lopen in het noordwesten geleidelijk het Sloveense landschap in. Verder landinwaarts afgewisseld door heuvels en brede valleien.

SloveniŽ heeft aan de kust een mediterraan klimaat wat landinwaarts overgaat in een gematigd landklimaat. SloveniŽ kent hete zomers met temperaturen tot zo’n 35 graden, en koude winters tot wel -20.

Wijnregio’s en zijn wijngaarden

De oppervlakte van de wijngaarden bestrijken omstreeks 21.000 hectare; vergelijkbaar met de oppervlakte van de regio Bordeaux. De Sloveense productie is echter ongeveer de helft van wat Bordeaux jaarlijks opbrengt. De oudste wijnstok ter wereld staat trouwens in SloveniŽ, in het centrum van de stad Maribor. Deze veteraan is meer dan 400 jaar oud en geeft nog steeds druiventrossen.

SloveniŽ heeft 3 wijnregio`s: Primorska, Posavje en Podravje. Primorska begint aan de grens met ItaliŽ en strekt zich uit tot aan de stad Koper aan de Adriatische zee. Het gebied heeft een mediterraan klimaat en produceert voornamelijk rode wijn. Posavje ligt in de Sava River Valley in zuidoost SloveniŽ. Het is een heuvelachtig gebied met veel verschillende bodemsoorten, en diverse microklimaten. Podravje is het grootste wijngebied. Het is gelegen in de Drava River Valley in het noordoosten en grenst aan KroatiŽ, Oostenrijk en Hongarije. De bodem bevat veel mineralen en kalksteen. Hier komen de beste wijnen van SloveniŽ vandaan: geconcentreerde, loepzuivere wijnen. We zijn dan ook erg voldaan dat we deze twee witte wijnen van de bekende wijnmakersfamilie Puklavec aan ons assortiment hebben kunnen toevoegen.

Puklavec Family

De beste dingen van het leven, zou je moeten delen met anderen. Dat is het motto van de Sloveense wijnmakersfamilie Puklavec en daar zijn wij het roerend mee eens. Het fundament ligt in het uitstekende wijnbouwgebied Podravje, en Puklavec is dť grote expert in Sloveense wijnen. Hun liefde voor wijn begon in 1930 toen manager en Oenoloog Martin Puklavec betrokken raakte bij de coŲperatie van wijnboeren. In de jaren die daarop volgende was hij de drijvende kracht van het wijnhuis en bouwde hij een uniek ontworpen kelder. Mede door zijn inspanningen is het inmiddels uitgegroeid tot ťťn van s’ werelds beste wijngebieden. Op dit moment staan Vladimir Puklavec en zijn twee dochters, Tatjana en Kristina aan het roer van dit wijnhuis. Met een aantal regionale wijnboeren werken zij aan een belangrijke visie: samen de best mogelijke wijnen maken.

Gratis Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van het voordeligste wijnaanbod van Nederland.

Contact & service


Of bel: 031-7702796 
Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 20.00 uur
Zaterdag van 08.00 - 16.00 uur

Wijnkeuzehulp
Zoekservice

Veilig & goed beoordeeld

 

Betaalmogelijkheden

Betaling kan via iDEAL, creditcard, PayPal, VVV Giftcard of per factuur.
                     
 

Bezorgen & retourneren

 
✓ Verzending via PostNL
✓ Binnen 24 uur thuisbezorgd
(weekend uitgezonderd)
✓ Kosteloos retourneren

Ľ Meer info
volg ons Like wijnvoordeel.nl op Facebook Volg wijnvoordeel.nl op Twitter Volg wijnvoordeel.nl op Google+ Volg wijnvoordeel.nl op YouTube
volg ons Like wijnvoordeel.nl op Facebook Volg wijnvoordeel.nl op Twitter Volg wijnvoordeel.nl op Google+ Volg wijnvoordeel.nl op YouTube
Volg ons
  • Like wijnvoordeel.nl op Facebook
  • Volg wijnvoordeel.nl op Twitter
  • Volg wijnvoordeel.nl op Google+
  • Volg wijnvoordeel.nl op YouTube

© 2018 wijnvoordeel.nl