GRATIS THUISBEZORGD V.A. € 35,-
Vragen? Bel ons: 031-7702796
Welkom wijnliefhebber,

Wild River - Riesling

Sloveense top Riesling van Moeder natuur

SloveniŽ is een onbekend wijnland. Jammer, want er worden prachtige wijnen gemaakt in dit kleine land ingeklemd tussen ItaliŽ, Oostenrijk, Hongarije en KroatiŽ. De oppervlakte van de wijngaarden is bescheiden, vergelijkbaar met Bordeaux. De productie is echter slechts de helft van wat Bordeaux jaarlijks opbrengt. Het resultaat zijn geconcentreerde, loepzuivere wijnen. We zijn dan ook erg voldaan dat we deze met goud bekroonde witte wijn van de bekende wijnmakersfamilie Puklavec aan ons assortiment hebben kunnen toevoegen.

Op de Duitse Wijncompetitie Best of Riesling is deze wijn geplaatst in de hoogste regionen met een respectabele waardering van 88 punten!

Proefnotitie

Wild River Riesling is een lichtgele, zeer minerale Riesling. In de geur veel citrus, samen met de mineraliteit van de stenen en keien uit de bodem. Zeer frisse smaak met het opwekkende zuur van een Granny Smith appel. Daarnaast rijpe perzik en abrikoos, met weer die prachtige mineraliteit. Een echte strakdroge Riesling, die door zijn zuivere, frisse karakter een gegrond verlangen naar een nieuw glas achterlaat. Een ontdekking voor de Riesling liefhebber!

Lees hier meer over Sloveense wijnen >


Familie Puklavec

Familie Puklavec

De beste dingen van het leven, zou je moeten delen met anderen. Dat is het motto van de Sloveense wijnmakersfamilie Puklavec en daar zijn wij het roerend mee eens. Het fundament ligt in het uitstekende wijnbouwgebied Podravje, en Puklavec is dť grote expert in Sloveense wijnen. Hun liefde voor wijn begon in 1930 toen manager en Oenoloog Martin Puklavec betrokken raakte bij de coŲperatie van wijnboeren. In de jaren die daarop volgende was hij de drijvende kracht van het wijnhuis en bouwde hij een uniek ontworpen kelder. 

SloveniŽ

Het bergachtige SloveniŽ is voor velen nog een relatief onbekend wijnland, toch behoort het tot ťťn van de kwalitatiefste wijnlanden van de wereld. Al vele wijnen die hier vandaan komen, zijn door internationale kenners geprezen en hebben al vele medailles in de wacht gesleept. SloveniŽ heeft grote liefde voor goede wijnen, de kenners, traditie en kwaliteitseisen zijn dan ook hoog. Ieder jaar is het plukken van de druiven een traditie die uitbundig wordt gevierd en een van de grootste schatten van SloveniŽ is de oudste wijnstok ter wereld die hier te vinden is. De oude wijnstok Stara Trta is te vinden in het stadje Maribor en is maar liefst 440 jaar oud. Sinds 2004 staat deze schat dan ook vermeld in het Guiness book of records. SloveniŽ is drie belangrijke wijn producerende regio's rijk: PrimorjePosavje, en Podravje. Deze regio's zijn elk weer onderverdeeld in kleine en unieke streken, die ook hun eigen wijnroute hebben. De wijnen van Wild River zijn afkomstig uit de romantische regio Podravje, om precies te zijn uit de streek Stajareska, in het oosten van SloveniŽ. Het gematigde klimaat en de unieke bodemsamenstelling zijn hier ideaal voor het maken van rijke, aromatische witte wijnen. De witte wijnen uit deze streek behoren dan ook tot de meest prestigieuze van SloveniŽ.
Lees volledige omschrijving
€ 10,99
Deze wijn is op dit moment helaas niet leverbaar. Laat uw email adres achter en u wordt op de hoogte gesteld, zodra de wijn op voorraad is.

Medals

Wild River - Riesling
Wild River - Riesling
€10.99
Jaargang:
2015
Land/Herkomst:
SloveniŽ
Regio:
Stajerska
Onderscheidingen:
Best of Riesling 2017 - 88 punten, AWC Vienna Award 2017 - G ..[Meer]
Druivenras:
Riesling (100%)
Artikel nr.:
730085
(1)
Plaatst u de eerste review?

Gratis Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van het voordeligste wijnaanbod van Nederland.

Contact & service


Of bel: 031-7702796 
Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 20.00 uur
Zaterdag van 08.00 - 16.00 uur

Wijnkeuzehulp
Zoekservice

Veilig & goed beoordeeld

 

Betaalmogelijkheden

Betaling kan via iDEAL, creditcard, PayPal, VVV Giftcard of per factuur.
                     
 

Bezorgen & retourneren

 
✓ Verzending via PostNL
✓ Binnen 24 uur thuisbezorgd
(weekend uitgezonderd)
✓ Kosteloos retourneren

Ľ Meer info
volg ons Like wijnvoordeel.nl op Facebook Volg wijnvoordeel.nl op Twitter Volg wijnvoordeel.nl op Google+ Volg wijnvoordeel.nl op YouTube
volg ons Like wijnvoordeel.nl op Facebook Volg wijnvoordeel.nl op Twitter Volg wijnvoordeel.nl op Google+ Volg wijnvoordeel.nl op YouTube
Volg ons
  • Like wijnvoordeel.nl op Facebook
  • Volg wijnvoordeel.nl op Twitter
  • Volg wijnvoordeel.nl op Google+
  • Volg wijnvoordeel.nl op YouTube

© 2018 wijnvoordeel.nl