GRATIS THUISBEZORGD V.A. € 35,-
Vragen? Bel ons: 031-7702796
Welkom wijnliefhebber,

Miliasso Passito Appassimento PiŽmonte DOC Rosso

Meervoudig bekroonde klassieker uit ItaliŽ

Liefhebbers van verleidelijke zwoele fruitige wijnen worden hier intens gelukkig van. Wij hebben namelijk van het prachtige Italiaanse wijnhuis Dezzanni, nu ook deze bijzondere 'Passito' aan ons assortiment kunnen toevoegen. Achter deze 'Passito' zit een eeuwenoude traditie, die door die door de Romeinen is uitgevonden: de Appassimento techniek. Al jarenlang is het een diep gekoesterde wens van wijnmaker Luigi om middels deze techniek een grote smaakvolle topwijn te creŽren, alleen door de beperkte oplage werden deze wijnen steeds alleen lokaal verkocht. Maar dankzij het grandioze oogstjaar van 2015 en onze jarenlange relatie stond Luigi zeer gewillig en vol enthousiasme een aantal dozen aan ons af. Het is echt een charmante wijn die al bij de eerst seconden direct de verleiding in zet. Niet verwonderlijk dat Luca Maroni en Gilbert &Gaillard dolenthousiast waren met 92 punten en een gouden medaille!

Zwoel en fruitig

Het begint al met de intense robijnrode kleur die tijdens het inschenken het glas siert. Een overdaad aan geuren van rijp rood fruit zoals cassis, bramen, pruimen, bessen en kersen met een vleugje specerijen komen vrij. In de mond  is de smaak complex, sappig en warm met een lange, krachtige afdronk waarbij we ook tonen van mokka, chocolade en karamel proeven.

Wijnhuis Dezzanni

Deze Miliasso Barbera d'Alba is gemaakt door wijnmaker Luigi Dezzani, van de familie Dezzani. Luigi (3e generatie) is vernoemd naar zijn grootvader die in 1934 het bedrijf startte met 1 vat van 700 liter. In de ruim 70 jaar dat de familie nu actief is, zijn de familiewaarden op basis waarvan men wijn maakt nog steeds hetzelfde: passie, traditie, kwaliteit en innovatie. Deze combinatie heeft er voor gezorgd dat Dezzani momenteel een van de belangrijkste wijnfamilies is in PiŽmonte en hun wijngaarden behoren tot de beste wijngaarden in dit gebied. Het kwaliteitsstreven van de familie wordt ook onderstreept door de vele certificaten die zij op dit gebied hebben behaald, zoals bijvoorbeeld BRC, IFS, ISO 9001,ISO 14001 en EMAS

Giovanni Miliasso

De naam Miliasso is afkomstig van Giovanni Miliasso, de overgrootvader van Luigi Dezzani. In 1934 toen Luigi (1e generatie) met zijn vrouw trouwde, werden ook de wijngaarden van haar familie, de familie Miliasso, samengevoegd met de wijngaarden van Dezzani. Giovanni was toen nog actief als wijnmaker en stond bekend om zijn onberispelijke kwaliteit en passie. Als eerbetoon aan zijn overgrootvader maakt Luigi elk jaar een serie van bijzondere wijnen die onder de naam Miliasso op de markt worden gebracht, vaak voorzien van de handtekening van Giovanni. 

Appassimento

Appassimento is een unieke Italiaanse wijntechniek. De wereldberoemde Amarone en zijn kleine zusje Valpolicella Ripasso zijn door deze bijzondere manier van wijnmaken ontstaan. Het resultaat is een intense wijn met verleidelijke zwoele fruitige smaken. Deze methode is inmiddels al meer dan 3000 jaar oud en is destijds uitgevonden door de Romeinen. De gebruikte druivenrassen hiervoor zijn de lokale Italiaanse druivenrassen Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone en Oselata. De wijnmaker laat de druiven zo lang mogelijk mogelijk rijpen en plukt ze pas aan het uiterste einde van de oogsttijd. Hierdoor bouwen de druiven meer suikers op, echter het risico dat het misgaat is ook aanwezig.

Om de kwaliteit goed te waarborgen plukt men de druiven met de hand. Vervolgens worden de druiven ingedroogd en dit gebeurt in een ‘fruttaio’. Een perfect geventileerde droogkamer, waar de druiven op matten van bamboe of stro, of in houten bakjes, tot een derde van hun vocht verliezen. Hierdoor blijven ze achter met een enorme concentratie aan suikers en aroma’s. Daarna worden de druiven ontsteelt, gekneusd en vergist. Dit doet men op lage temperaturen en gaat daardoor langzaam (bij Amarone ongeveer 40 dagen). Als finishing touch rijpt de wijn op grote houten vaten en dat kan variŽren van 12 tot 18 maanden. Aansluitend rijpt de wijn nog een jaar op de fles.
Lees volledige omschrijving
Normaal € 12,99 € 7,99
Uw voordeel 38%
dit artikel is direct leverbaar

Medals

Jaargang:
2015
Land/Herkomst:
Regio:
Piemonte
Onderscheidingen:
Le Guide Gilbert&Guilard 2017 - Goud, Luca Maroni - 92 punte ..[Meer]
Druivenras:
Barbera (51%) , Dolcetto (49%)
Artikel nr.:
617695
(0)
Plaatst u de eerste review?

Gratis Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van het voordeligste wijnaanbod van Nederland.

Contact & service


Of bel: 031-7702796 
Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 20.00 uur
Zaterdag van 08.00 - 16.00 uur

Wijnkeuzehulp
Zoekservice

Veilig & goed beoordeeld

Trustpilot Trust Ecommerce Europe Thuiswinkel Waarborg

Betaalmogelijkheden

Betaling kan via iDEAL, creditcard, PayPal, VVV Giftcard of per factuur.
                     Veilig online betalen bij wijnvoordeel

Bezorgen & retourneren

✓ Verzending via PostNL
Onze wijnen worden bezorgd door PostNLBinnen 24 uur thuisbezorgd*
(weekend uitgezonderd)
✓ Kosteloos retourneren

Ľ Meer info
volg ons Like wijnvoordeel.nl op Facebook Volg wijnvoordeel.nl op Twitter Volg wijnvoordeel.nl op Google+ Volg wijnvoordeel.nl op YouTube
volg ons Like wijnvoordeel.nl op Facebook Volg wijnvoordeel.nl op Twitter Volg wijnvoordeel.nl op Google+ Volg wijnvoordeel.nl op YouTube
Volg ons
  • Like wijnvoordeel.nl op Facebook
  • Volg wijnvoordeel.nl op Twitter
  • Volg wijnvoordeel.nl op Google+
  • Volg wijnvoordeel.nl op YouTube

© 2018 wijnvoordeel.nl